Arhiv novic 08.06.2024

#intervju Emil Erjavec: Danes so na položajih ljudje, ki so izkoristili politične stranke, da so prišli v sistem

Dnevnik 08.06.2024
Dr. Emil Erjavec je redni profesor na ljubljanski biotehniški fakulteti in predsednik upravnega odbora Univerze v Ljubljani. Bil je tudi član ožje pogajalske skupine za vstop Slovenije v EU, zadolžen za kmetijstvo. Po dvajsetih letih bivanja v EU… »

Mednarodni mirovni vrh: Čas, da se vojna konča?

Dnevnik 08.06.2024
Ena od pomembnih lastnosti vojne je, da menjuje cilje, zaradi katerih se je sploh začela. Zaradi njenega drugačnega poteka od načrtovanega ali želenega, vojaških zmag in porazov ali črnih labodov malo verjetnih dogodkov se vojne končajo z… »

Česa ne razume finančni minister

Dnevnik 08.06.2024
Si predstavljate, da velik airbus 380 poleti iz Pariza v Doho, a se pilot zmoti in usmeri letalo proti Halifaxu v Kanadi? In 600 potnikov po napaki pilota odleti v napačno smer. Seveda si ne predstavljate, pa tudi kaj takega se (skoraj) ne more zgoditi… »

Slovenska škofovska konferenca: Razmislimo o dolgoročnih posledicah

Dnevnik 08.06.2024
Prebrala sem pismo Slovenske škofovske konference (v nadaljevanju: SŠK) z dne 5. junija 2024, v katerem dr. Andrej Saje, predsednik SŠK, nasprotuje predlogu zakona o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja (v nadaljevanju: ZPPKŽ), o katerem… »

Hamas in SDS

Dnevnik 08.06.2024
“Vladna odločitev o priznanju Palestine je Sloveniji že povzročila dolgoročno škodo, saj podpira teroristično organizacijo Hamas,« je pred nekaj dnevi izjavil Janez Janša, ko je pojasnjeval, zakaj je SDS pred glasovanjem v državnem zboru… »

Đilovan Milas; Naslov: V centru (Pozor, to je politična poezija!)

Vipavska 08.06.2024
Dal podlago trdno socializem je za delavce in njih pravice, z leve roke so pestjo, levice si pridelali ekskluzivizem. Ko jih gledaš danes, niso levi, niso to levaki brez pomena, zrasla jim je vsaj stoterno cena, v centru so ponoči in podnevi. V centru… »

Pod vodo in v zraku

Dnevnik 08.06.2024
V Ljubljano se vrača mednarodni festival sodobne klovnade in novega cirkusa Klovnbuf, ki bo med 16. in 23. junijem v osrednjem delu programa ponudil pester nabor domače in mednarodne cirkuške produkcije, proti koncu meseca pa bo obiskal še Mursko… »

#foto #video Reportaža iz Ukrajine, dežele pesnikov, pisateljev in vojakov

Dnevnik 08.06.2024
V Harkivu je sirena tulila zračni alarm. Na robu mesta se je na pokopališču št. 18 ravnokar končal pogreb mladega vojaka. Pet članov družine se je od njega poslavljalo na zadnjem grobu v neskončni vrsti. Pogrebci so odšli, ostali so bratje, oče… »

Iz Golobovih ust mimo božjih ušes

Dnevnik 08.06.2024
Premier Robert Golob rad preseneti z obljubami. Pred dnevi je sporočil, da bo vlada pripravila zakon, po katerem bo država v prihodnjih desetih letih vsako leto namenila 100 milijonov evrov za gradnjo javnih najemnih stanovanj. Če smo povsem natančni… »

Soseske: Ali gremo k sosedu po sladkor?

Dnevnik 08.06.2024
V četrtek je ob otvoritvi štiridnevnega medgeneracijskega festivala SoteskaOpen 2024 v Gledališču Glej potekala okrogla miza z naslovom Je skupnost samo še utopična želja? Sodelujoči so govorili o smislu povezovanja in ustvarjanja skupnosti… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem