Arhiv novic 08.06.2024

V zdravstveni dom prišel z ureznino, zdaj je invalid

Zurnal24 08.06.2024
Črnomaljcu Damirju Bubnjiću se je življenje obrnilo na glavo: ker naj bi v zdravstvenem domu spregledali presekan živec, danes ne more početi večine stvari, ki jih je včasih, zaposlen pa je le za polovični delovni čas. Pravosodni policist v… »

Stanovalci MGC Bistrica uživali na izletu v Arboretumu

Domžalec 08.06.2024
Stanovalci MGC Bistrica so na svojo pobudo obiskali Arboretum Volčji Potok, kjer so uživali v 30-minutni vožnji z vlakcem. Ljubitelji rož so bili navdušeni nad čudovitimi vrtovi in rastlinjem. Vožnja z vlakcem jim je omogočila sproščeno… »

Manj prijav domnevnih kršitev zaradi zdravniške stavke

RTV Slovenija 08.06.2024
Število prejetih prijav domnevnih kršitev, povezanih s stavko zdravnikov, se je v zadnjem mesecu občutno zmanjšalo, so pojasnili na zdravstvenem inšpektoratu. Inšpektorat zato ne izvaja več ciljnega preverjanja opravljanja zdravniške službe v… »

Zarjavele trobente: Franc in Liza iz cirkusa Qualabladala

RTV Slovenija 08.06.2024
Člana skupine Kongres sta neke poletne noči napisala nostalgično in pretresljivo zgodbo o žirafah, opicah in tigrih. O Francu in Lizi iz cirkusa Qualabladala. To je zgodba o skladbi Zarjavele trobente, ki je nastala leta 1984 v Sarajevu. "Bilo je… »

Ćrtice

Dnevnik 08.06.2024
“E naindevetdesetega se je zdelo, da nas je zaobjel vihar. Še danes imam včasih občutek, da ga čutim nekje globoko v svoji notranjosti. Najbolj ga čutim, kako se vrtinči in krotoviči po mojem želodcu, v prsih, in včasih mi tako napolni dihalne… »

OČE SPREGOVORIL PO UDARCU KOMIKA: Razlog za napad je bila seksualizirana šala o trimesečnem sinu (VIDEO)

Regional 08.06.2024
Oče, ki je postal prepoznaven po tem, ko je udaril komika zaradi 'seksualizirane' šale o njegovem majhnem sinu, je spregovoril. Posnetek nasilnega prizora je v 24 urah postal viralen na družbenih omrežjih. Španski komik Jaime Caravaca je nastopal v… »

Horoskop za soboto, 8. junija

Necenzurirano 08.06.2024
Sonce je v dvojčkih, Luna je v raku. OVEN – Prihajajo napetosti, od vas se bo zahtevalo več, kar vas bo jezilo in vznemirjalo. Zdaj ni čas za počitek, ampak za akcijo. Če se boste tega držali, boste uspešni. BIK – Premaknili se boste korak… »

V Italiji za pot na volitve posebni popusti za vozovnice

RTV Slovenija 08.06.2024
V Italiji se začenjajo evropske volitve, ki se bodo nadaljevale še jutri. Pri zahodnih sosedih bodo napolnili več kot desetino mest evropskega parlamenta, pričakujejo pa podobno volilno udeležbo kot pred petimi leti, ko se je ustavila pod 55… »

Mir na Bližnji vzhod lahko prinese le odločna in usklajena diplomacija

Necenzurirano 08.06.2024
Da bi na Bližnjem vzhodu nastal mir je potrebno odločno in usklajeno delovanje svetovne diplomacije, ki bo upoštevalo interese tako izraelske kot palestinske strani, poudarja diplomat in pravnik Božo Cerar. Mir na Bližnjem vzhodu se zdi vse bolj… »

"Hiphop je povezal turbofolk in rokenrol"

RTV Slovenija 08.06.2024
"Iz knjige boste med drugim izvedeli, zakaj je turbofolk kot mravljinčar ali kakšen drug naravni pojav," je o raziskavi Irene Šentevske dejal Rambo Amadeus; močno jo bralcem in strokovni javnosti priporoča tudi skupina Laibach. "Turbofolk je danes v… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem