Arhiv novic 08.06.2024

Izraelska vojska med operacijo v Gazi rešila štiri talce. V Nuseiratu ubitih 210 Palestincev.

RTV Slovenija 08.06.2024
Izraelske sile so v osrednji Gazi rešile štiri talce, tri moške in eno žensko, ki so bili ugrabljeni med napadom palestinskega gibanja Hamas na glasbeni festival 7. oktobra lani. V izraelskih napadih na tem območju je bilo ubitih več kot 210… »

Iga Swiatek v velikem slogu do četrtega naslova v petih letih

RTV Slovenija 08.06.2024
Iga Swiatek je v velikem slogu še četrtič osvojila Roland Garros. V finalu je s 6:2 in 6:1 odpravila presenetljivo finalistko Jasmine Paolini. Obračun je trajal le uro in osem minut. Prvi niz je bil izenačen do 2:2, pri čemer je Italijanka kot prva… »

Šutej ne bo branila brona s prejšnjega evropskega prvenstva

RTV Slovenija 08.06.2024
Tina Šutej je dan po zmagoslavju Kristjana Čeha drugi dan evropskega prvenstva v atletiki v Rimu odpovedala nastop v kvalifikacijah v skoku s palico, so sporočili iz slovenske reprezentance. 35-letna Šutej, dobitnica štirih medalj z velikih tekem v… »

Slovenski odbojkarji v ligi narodov prvič klonili

Dnevnik 08.06.2024
Slovenska odbojkarska reprezentanca je na svoji sedmi tekmi lige narodov prvič izgubila S 3:1 (23, -19, 24, 21) jo je premagala Japonska. Odbojkarska liga narodov nima več neporažene ekipe. Kot zadnji so brez poraza zdržali Slovenci, ki pa so po… »

Maribor: Tovorno vozilo trčilo v peško, ki je šla čez cesto policija išče voznika

Zurnal24 08.06.2024
Mariborski policisti iščejo udeležence in očividce petkovih prometnih nesreč. Mariborski policisti zaradi razjasnitve okoliščin iščejo udeležence in morebitne očividce dveh petkovih prometnih nesreč. Prva se je zgodila ob 12.45 na Razlagovi… »

Kek s svarilom trojici: "Počakal bom še dva, tri dni, sicer jih bom zamenjal"

Zurnal24 08.06.2024
Kek je po tekmi z Bolgarijo razkril težave, ki so načele slovensko reprezentanco. Slovenska nogometna reprezentanca je v Stožicah odigrala še zadnjo pripravljalno tekmo pred odhodom na evropsko prvenstvo v Nemčijo. Izbranci Matjaža Keka so gostili… »

Golob in Maljevac sadita rožice, obrestne mere upadajo

Finance.si 08.06.2024
Za koliko so slovenske banke znižale fiksne obrestne mere za stanovanjska posojila, kaj se da kupiti na dražbah in zakaj se nam zdi zaklepanje podatkov o nepremičninah nesmiselno. Medtem ko sta sredi prejšnjega tedna, štiri dni pred evropskimi… »

ZN: Iz oceanov jemljemo več, kot je mogoče obnoviti

RTV Slovenija 08.06.2024
Svetovni dan oceanov poudarja pomembno vlogo, ki jo imajo oceani v vsakdanjem življenju ljudi. Oceani so pljuča planeta in pomemben vir hrane ter bistven sestavni del biosfere, svarijo pri Združenih narodih. V okviru praznovanja svetovnega dne oceanov… »

Savšku drugo mesto v Pragi in olimpijski nastop

Dnevnik 08.06.2024
Kanuist Benjamin Savšek, olimpijski prvak v slalomu na divjih vodah, je na drugi tekmi svetovnega pokala v Pragi zasedel drugo mesto mesto. Bil je edini slovenski finalist, kar pomeni, da je bil v internem dvoboju boljši od Luke Božiča in si je s tem… »

V nesreči pri Gorjuši poškodovani dve osebi

Domžalec 08.06.2024
Danes, nekaj minut pred 16. uro, so bili poklicni gasilci iz Centra za zaščito in reševanje Domžale obveščeni o prometni nesreči, ki se je pripetila na cesti v smeri Gorjuše proti Sveti Trojici. Luka Pušnik, vodja intervencije CZR Domžale, nam… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem