Arhiv novic 09.06.2024

Zbogom, Las Vegas: ko se najboljši kuharski mojstri zberejo v mestu greha

RTV Slovenija 09.06.2024
Reči, da je Las Vegas bizaren izbor lokacije za podelitev nagrad najboljšim restavracijam sveta, bi bilo milo rečeno. Mesto kiča sredi puščave. Mesto, kjer vas že na letališču pričakajo igralniški avtomati. Mesto, kjer ni očitnih restavracij… »

20.000 vrst čebel

RTV Slovenija 09.06.2024
Aitor je melanholičen osemletni otrok v primežu vprašanj o lastni identiteti; vzdevek Cocó mu oziroma ji je bližje, vendar ima težavo tudi s tem. Sam kot čebelar pa bi bil do uporabe prispodob in vzporednic vendarle malce zadržan – vsi namigi o… »

Kako zveni književnost? Kot udarna novica ali pa po Trubarjevo.

RTV Slovenija 09.06.2024
V literarnih oddajah tega tedna zaznamujemo 170. obletnico smrti prve slovenske skladateljice in pisateljice Josipine Turnograjske ter stoletnico rojstva pesnika Vladimirja Kosa. Z neposrednim prenosom prireditve Dom v jeziku, ki je v soboto, 8. junija… »

Prihaja chironov naslednik

RTV Slovenija 09.06.2024
Bugatti bo kmalu predstavil naslednika nekdaj najhitrejšega serijskega avtomobila na svetu chirona. Znano je, da bo Bugatti kljub pritisku zaradi izpustov emisij ohranil 16-valjni motor. Bugatti je ustavil proizvodnjo superšportnika chirona. Zadnjih 500… »

(Nedeljski dnevnik) Povabljeni ste na kavo: Anita Vihtelič, pedagoginja, koreografinja, nekdanja tekmovalka in sodnica…

Dnevnik 09.06.2024
V športu je več kot 50 let, otroke, s katerimi dela najraje, plesa uči že 35 let, v tem času jih je z njo zaplesalo okoli pol milijona vseh starosti Ko smo se po tekočih stopnicah nakupovalnega centra v Šiški v Ljubljani vzpenjali v zgornje… »

Matjaž Šerkezi : "Na Veliki Planini se pastir smeji, ko pada dež, za nekoga iz mesta pa je to »na meji smrti«"

Necenzurirano 09.06.2024
Slovenci imamo poseben odnos do gora in so del naše identitete, a vse več obiskovalcev pušča sledi tako v naravi kot na ljudeh. Ti se prepogosto v hribe podajajo nepripravljeni in precenjujejo sebe ter podcenjujejo naravo. Ker smo na začetku »sezone… »

STE JIH OPAZILI TUDI VI? Bralka presenečena nad videnim na plaži v Valdoltri (FOTO, VIDEO)

Regional 09.06.2024
"Bilo jih je ogromno," nam je povedala bralka, ki je bila včeraj zjutraj na plaži v Valdoltri in poslala posnetke videnega. "Več kot 30 brodolomnih črvičkov opaženih, kako surfajo na morskih travah okoli. Prvega smo poskusili dvigniti iz vode in… »

Satanska mama, ki je hudo pohabila sina, ponovno kršila zakon

Necenzurirano 09.06.2024
Zlobna mati, ki je svojega sinčka Tonyja Hudgella tako grozljivo zlorabljala, da so mu morali amputirati obe nogi, se je vrnila v zapor, potem ko je imela afero s spolnim prestopnikom. Devetletni Tony Hudgell je v svojem kratkem življenju pretrpel mnogo… »

Kampi v Zgornji Savinjski dolini po poplavah znova odprli vrata

RTV Slovenija 09.06.2024
V lanski ujmi prizadeti kampi v Zgornji Savinjski dolini so znova odprli svoja vrata. Lanska povodenj jim je prinesla popolno uničenje, skoraj vsi pa so sanacijo izpeljali z lastnimi sredstvi. Kot pravijo, so od gospodarskega ministrstva prejeli obrazec… »

Odgovor Putina Bidnu: Ruske vojaške ladje na Kubo

Zurnal24 09.06.2024
Kubanci izpostavljajo, da ladje ne prevažajo jedrskega orožja. Skupina ruskih vojaških ladij, vključno s podmornico na jedrski pogon, bo naslednji teden obiskala Kubo, da bi poudarila "zgodovinske prijateljske odnose", je sporočila kubanska vlada… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem