Arhiv novic 09.06.2024

INTERVENCIJA V IZOLSKEM MANDRAČU: V morje je izteklo 50 litrov dizelskega goriva, še 150 pa po jadrnici

Regional 09.06.2024
Danes ob 13. uri je pri polnjenju rezervoarja jadrnice v izolskem mandraču v morje izteklo okoli 50 litrov dizelskega goriva, na jadrnici pa se ga je razlilo še okoli 150 litrov, je sporočil Regijski center za obveščanje Koper. Gasilci JZ GB Koper so… »

Do 16. ure 52 prijav domnevnih kršitev volilnega molka

Mladina 09.06.2024
Največ, več kot polovica, obravnavanih zadev se nanaša na domnevne kršitve volilnega molka s spornimi objavami in vsebinami na družbenih omrežjih. Dežurna služba ministrstva za notranje zadeve je od začetka volilnega molka, ki se je po kampanji… »

Najdražja znamka, ki jo je kupil posamično, je stala 2500 evrov

Necenzurirano 09.06.2024
Ko je pred 15 leti v dar dobil prvi album s poštnimi znamkami, se Maticu Mercu niti sanjalo ni, da ga bo to tako navdušilo, da bo zbirateljstvo postalo njegova velika strast. V vseh teh letih se je v bogati zbirki, s katero razpolaga, nabralo ogromno… »

Potopljeni svet kot predtakt tedna sodobne klovnade in novega cirkusa

RTV Slovenija 09.06.2024
Ljubljana – natančneje: Lattermanov drevored v današnjem parku Tivoli – je bila od 80. let 19. stoletja pa do prve svetovne vojne živahno prizorišče gostujočih cirkusov in drugih potujočih sejemskih zvrsti. Ta zabavljaški duh zdaj v mesto… »

Biblična komedija Terryja Gilliama: Johnny Depp bo Satan, Jeff Bridges bo Bog

RTV Slovenija 09.06.2024
Režiser Terry Gilliam bo v svojem prihodnjem projektu, The Carnival at the End of Days, ki ga bo začel snemati januarja, pred kamero postavil Johnnyja Deppa in Jeffa Bridgesa, prvega v vlogi Satana in drugega v vlogi Boga. Da ima Deppa v mislih za zelo… »

Južna Koreja na severnokorejske balone s smetmi odgovarja s propagando iz megazvočnikov ob meji

RTV Slovenija 09.06.2024
Južna Koreja bo znova zagnala predvajanje propagandnih sporočil prek zvočnikov ob meji s Severno Korejo, potem ko je ta nad južno sosedo v zadnjih dneh večkrat poslala balone s smetmi. Južnokorejska vojska je odločitev o nadaljevanju oddajanja… »

Predstavitev ustvarjalne poti Cirila Hočevarja

Savinjsko Šalaške 09.06.2024
V četrtek, 13. junija 2024, ob 19. uri vam bo v Občinski knjižnici Prebold svojo ustvarjalno pot predstavil kipar Ciril Hočevar, letošnji prejemnik plakete Janka Kača. Vljudno vabljeni na pogovorni večer z odprtjem razstave njegovih stvaritev… »

Ukrajina trdi, da je zadela ruski lovec pete generacije Su-57

RTV Slovenija 09.06.2024
Ukrajinska vojaška obveščevalna služba (GRU) je sporočila, da so ukrajinske sile v napadu na letalsko oporišče v Rusiji zadele in poškodovale najmodernejše rusko lovsko letalo suhoj Su-57. Rusko lovsko letalo pete generacije je bilo parkirano na… »

S kolesom v službo za dober namen

Domžalec 09.06.2024
Ob svetovnem dnevu kolesarjenja je podjetje Helios TBLUS nadaljevalo svojo pot trajnostnega poslovanja in odgovornosti do družbe ter s sodelavci sodelovalo v že tradicionalni pobudi »S kolesom v službo za dober namen.« Sodelavci skupine KANSAI HELIOS… »

Foto: V kletni garaži v ljubljanskih Črnučah zgorelo pet avtomobilov

Necenzurirano 09.06.2024
V soboto nekaj po 19.30 uri je močno zagorelo v garaži stanovanjskega bloka v Spodnjih Črnučah v bližini železniške postaje. Požar se je lotil več vozil parkiranih v kletni garaži bloka na Okrogarjevi ulici 12. Na pomoč so pohiteli gasilci PGD… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem