Arhiv novic 09.06.2024

Albanijo zadnja leta odkrivajo tudi slovenski turisti

RTV Slovenija 09.06.2024
Albanijo zadnja leta odkrivajo številni, tudi slovenski turisti. Za marsikaterega obiskovalca je še vedno eksotična država, v kateri se množični turizem še ni razvil. Albanija in Slovenija sta prijateljski državi, a ko gre za gospodarsko… »

Slovenija pozdravlja osvoboditev talcev, Borrell obsoja nov pokol v Gazi

Dnevnik 09.06.2024
Zunanje ministrstvo je v soboto po osvoboditvi štirih talcev iz ujetništva v Gazi izrazilo olajšanje in veselje ter pozvalo k izpustitvi vseh preostalih talcev in h koncu vojne. Podobno je sporočil tudi visoki zunanjepolitični predstavnik EU Josep… »

(Nedeljski dnevnik) Zvezdniki v zaporu, 2. del: morilci, posiljevalci in pretepači

Dnevnik 09.06.2024
Dvaindvajsetletni igralec je s strelom v glavo umoril mamo – Ekscentrični glasbeni producent se je »igral« rusko ruleto in pri tem ubil gostjo – Za zapahi se je znašlo še več slavnih Nihče ni nad zakonom, smo zapisali prejšnji teden v prvem… »

Na današnji dan: Anton Brecelj

Vipavska 09.06.2024
V Žapužah v Ajdovščini se je 9. junija 1875 rodil zdravnik, politični delavec in publicist Anton Brecelj. V prvi slovenski Narodni vladi leta 1918 je vodil oddelek za zdravstvo. Kot dijak in študent je sodeloval v katoliškem gibanju. V letih 1903… »

Na Madžarskem odprli 700 metrov dolg viseči most

RTV Slovenija 09.06.2024
Mesto Satoraljaujhely na vzhodu Madžarske ima novo turistično atrakcijo: 700 metrov dolg most. Most narodne enotnosti je eden najdaljših visečih mostov na svetu. Madžarske oblasti celo trdijo, da je to najdaljši viseči most na svetu, če gledamo… »

Prebivalci občine Radeče od sobote brez vode

RTV Slovenija 09.06.2024
Približno 2500 prebivalcev občine Radeče je že od sobote brez vode. V petkovem neurju s točo je bilo poškodovanih več objektov, tudi glavni vodovod Jagnjenica, Radeče, Vrhovo. Poškodbe že odpravljajo in upajo, da bodo prebivalci popoldne le… »

ZAKAJ MAČKA LEŽI NA VAŠEM TREBUHU? Pet pogostih razlogov

Regional 09.06.2024
Ko dolgo časa mirujete ali ležite, je povsem normalno, da se vaša mačka prikaže in želi preživeti nekaj dodatnega časa z vami. Toda, zakaj vaša mačka izkorišča vsako priložnost, da spi na vašem trebuhu? Obstaja nekaj različnih razlogov… »

K-pop po megazvočnikih kot protiudarec za balone s smetmi

Dnevnik 09.06.2024
Južna Koreja bo po šestih letih ponovno prižgala zvočnike ob meji s Severno Korejo kot odgovor na balone, s katerimi Pjongjang pošilja smeti na jug. Tako so določili na sestanku južnokorejskega sveta za nacionalno varnost, so sporočili iz urada… »

Pogrešani britanski TV-zdravnik: na grškem otoku Symi so našli truplo

Dnevnik 09.06.2024
Med iskalno akcijo za pogrešanim britanskim zdravnikom Michaelom Mosleyjem, ki je izginil na grškem otoku, so našli truplo. Truplo so našli blizu jamskega kompleksa poleg Agia Marina na otoku Symi približno deset metrov od morja, je za britanski Sky… »

V PGD Krašnja v uporabo prevzeli novo gasilsko vozilo in motorno črpalko

Domžalec 09.06.2024
Potem ko je priljubljena črpalka “Rozi” dočakala Abrahama in so jo izdajale mnoge tehnične napake, je bilo potrebno misliti na novo “Rozi”. V preteklem letu, ob številnih intervencijah, je gasilcem in gasilkam PGD Krašnja odpovedala… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem