Arhiv novic 09.06.2024

Foto: Poglejte, kaj je toča storila letalu, ki ga je ujela supercelična nevihta

Necenzurirano 09.06.2024
Let OS 434 z Majorke, španskega počitniškega otoka, na Dunaj je bil prava nočna mora za posadko in potnike. Letalo je namreč poletelo direktno skozi eno izmed superceličnih neviht. Po rahlo zamudnem vzletu iz Palme okoli 15:30 je sprva prišlo do… »

Kako so glasovali volilci po Evropi

Dnevnik 09.06.2024
Znani so zmagovalci evropskih volitev po večini držav Unije. Razpoloženje je takšno: Na Hrvaškem je slavila HDZ premierja Andreja Plenkovića. Dobili naj bi 33,7 odstotka glasov in so s tem ohranili mesto najmočnejše hrvaške evropske stranke (6… »

Bobrovski zaklenil vrata, Florida dobila uvodno tekmo

RTV Slovenija 09.06.2024
Hokejisti Floride so zmagovito začeli finalno serijo Lige NHL. Na prvi tekmi Stanleyjevega pokala so na svojem ledu s 3:0 ugnali Edmonton. Sergej Bobrovski je ubranil vseh 32 strelov. Gostitelji so lepo razporedili svoje zadetke, mrežo so po enkrat… »

Ursula von der Leyen / »Zmagali smo na evropskih volitvah, smo najmočnejša stranka«

Mladina 09.06.2024
Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je po prvih objavljenih projekcijah potrdila zmago desnosredinske Evropske ljudske stranke (EPP) na evropskih volitvah. Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je po prvih objavljenih… »

Golob / »Velika zmaga je volilna udeležba«

Mladina 09.06.2024
Velika zmaga današnjega dne je volilna udeležba, je dejal ob prihodu v volilni štab stranke. Pričakuje tudi, da bo Slovenija danes Evropi pokazala levosredinski obraz. Premier in predsednik Gibanja Svoboda Robert Golob je vesel, da bo volilna… »

Janša: "Takega poraza tranzicijska levica še nikoli ni doživela"

Zurnal24 09.06.2024
Janša Goloba pozval k odstopu. "Kaže, da je SDS četrtič zapored zmagovalka volitev v evropski parlament. Pohvala volivcem, da so kljub vsem polam, ki so jih dobili, prepoznali, za kaj gre. Gre za sporočilo aktualni koaliciji, naj naredi podoben… »

Na parlamentarnih volitvah v Bolgariji zmagali konservativci Borisova

RTV Slovenija 09.06.2024
Na predčasnih volitvah v Bolgariji je največ glasov dobila konservativna stranka Gerb nekdanjega premierja Bojka Borisova, a tudi te volitve verjetno ne bodo končale večletne politične nestabilnosti v najrevnejši in najbolj skorumpirani članici… »

Slovenki v finalu solidni, a ne odlični

Dnevnik 09.06.2024
Slovenska reprezentanca na evropskem prvenstvu v atletiki konec tedna ni osvojila nove kolajne. Neja Filipič in Lia Apostolovski sta se sicer izkazali, a zaostali za najboljšimi. V Rimu je minila polovica evropskega prvenstva v atletiki. Nedelja je bil… »

Golob pošolal Macrona: "Za razliko od njih tega v Sloveniji nismo naredili"

Zurnal24 09.06.2024
Čeprav trenutno kaže, da je rezultat pri dveh referendumskih vprašanjih precej tesen, Golob verjame, da bo "na koncu rezultat zelo jasen in ne bo tako tesen, kot se zdaj zdi". Kot je po končanem volilnem dnevu povedal predsednik vlade Robert Golob, je… »

SDS je objavila, česar najbrž ne bi smela

Zurnal24 09.06.2024
SDS je dve uri prezgodaj objavila rezultate evropskih volitev. SDS je na omrežju X objavila rezultate volitev v evropski parlament, čeprav zakon določa, da se ugotavljanje volilnega izida začne po tem, ko se zaprejo vsa volišča v vseh državah… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem