Arhiv novic 09.06.2024

Simon Popek in Matic Majcen postala prva Slovenca, ki glasujeta za dobitnike zlatih globusov

RTV Slovenija 09.06.2024
Programski direktor festivala Liffe Simon Popek in filmski kritik Matic Majcen sta bila sprejeta v 300-člansko glasovalno telo, ki vsako leto odloča o dobitnikih zlatih globusov. Matic Majcen in Simon Popek sta postala prva filmska strokovnjaka iz… »

Na Brdu po novem tematsko vodeni ogledi protokolarnih posesti

RTV Slovenija 09.06.2024
Javni gospodarski zavod Protokolarne storitve RS - JGZ Brdo se namerava v skladu z novo petletno strategijo razvoja ob protokolarni dejavnosti bolj intenzivno usmeriti tudi v trženje nišne turistične ponudbe za zahtevnejše goste. Kot je za STA… »

NAJSTNIK PARALIZIRAN OD PASU NAVZDOL: Igra z vodnimi pištolami se je sprevrgla v pravo streljanje (VIDEO)

Regional 09.06.2024
11. maja so se 18-letni Anakin Zehring in njegovi prijatelji igrali na parkirišču Walmarta v Kansasu, in sicer z igralnimi pištolami, ki izstreljujejo kroglice z gelom. Igrali so igro 'senior assassin', ki velja za tradicionalno med dijaki. Poteka… »

V zadnjem tednu na vzhodu DR Konga ubitih najmanj 45 civilistov

RTV Slovenija 09.06.2024
V nizu napadov v provinci DR Konga Severni Kivu je bilo v zadnjem tednu ubitih najmanj 45 civilistov. Vlada ni potrdila, kdo je odgovoren za smrti, a več lokalnih virov krivi Združene demokratične sile (ADF), povezane z Islamsko državo. Kot poroča… »

Nvidia vredna tri bilijone, njen direktor pa kot največja rokovska zvezda

RTV Slovenija 09.06.2024
Veličastna rast Nvidijinih delnic je vrednost podjetja dvignila nad tri bilijone dolarjev, tako da po tržni kapitalizaciji zaostaja le še za Microsoftom. V ponedeljek bo prvi dan, ko se bo z delnicami trgovalo po cepitvi v razmerju 1:10. Od konca leta… »

Ljudi že leta in leta moti smrad. Ne boste verjeli, kaj so storili na inšpektoratu ...

Zurnal24 09.06.2024
Občina je zadevo prijavila na pristojni inšpektorat. To je njihov odgovor. Vrhničani se že dolga leta pritožujejo nad smradom. Zanj naj bi bili krivi zlasti dve kompostarni. Medtem ko je Saubermacher svojo kompostarno leta 2020 zaprl, kompostarna… »

Sloviti dopinški grešnik povedal mnenje o Pogačarju

Zurnal24 09.06.2024
Nekdanji nemški kolesar Jan Ullrich je odkrito spregovoril o svoji izkušnji z dopingom. Med drugim se je dotaknil tudi prevlade trenutno najboljšega kolesarja na svetu Tadeja Pogačarja. Nekdanji skupni zmagovalec kolesarske dirke po Franciji Jan… »

V ŽNK Radomlje z igralnim dnevom zaključili sezono osnovnošolskih krožkov

Domžalec 09.06.2024
Rekordna sezona krožkov Ženskega nogometnega kluba Radomlje na kar dvanajstih okoliških osnovnih šolah se je zaključila z igralnim dnevom v Športnem parku Radomlje. Igralnega dneva se je v Športnem parku Radomlje udeležilo okrog 40 učenk… »

"Cirkusa je res precej, a tudi s tem moramo znati živeti"

RTV Slovenija 09.06.2024
Trenersko mu ni bilo težko prečrtati štirih kandidatov, človeško pa zelo, je v pogovoru za Val 202 dejal Matjaž Kek, ki se je po tekmi proti Bolgariji razgovoril za nogometni podkast Žoga je okrogla. Po zadnji pripravljalni tekmi Slovenije pred… »

Nov ponatis za Cocktail, ponarodeli kantavtorski biser Marka Breclja

RTV Slovenija 09.06.2024
Skoraj pol stoletja po prvem izidu legendarnega albuma Cocktail je samostojni prvenec Marka Breclja doživel ponatis, tokrat kot dvojna plošča in v spremljavi doslej neobjavljenih posnetkov, ki so v letih 2012 in 2013 nastali v koprskem studiu Hendrix… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem