Arhiv novic 09.06.2024

Pri Svobodi že nazdravljajo

Zurnal24 09.06.2024
V štabu Svobode na Igriški ulici v Ljubljani, kjer bodo kandidati za evropske volitve z liste Svoboda pričakali volilne rezultate, je zbranih nekaj poslancev in drugih članov Svobode ter številni novinarji. Penina se že hladi. Na štab Svobode je… »

Video in foto: V Avstriji klestila debela toča, razvil se je tudi tornado

Necenzurirano 09.06.2024
V poznih popoldanskih urah je močno neurje s točo spet zajelo Avstrijo, od koder poročajo o debeli toči. Razvil pa se je tudi tornado. Vremenskim nevšečnostim in tegobam ni videti konca. V zadnjih dneh je Avstrija v primežu močnih neurij. Tudi za… »

Po zmagi Evropske ljudske stranke: kakšnih barv bo koalicija?

Dnevnik 09.06.2024
Po razglasitvi zmage EPP na evropskih volitvah so začeli deževati odzivi: kdo je kriv za vzpon skrajno desnih strank in koga zanima koalicija z EPP? »Vidimo, da se močno okrepila skrajna desnica v mnogih evropskih državah in tudi v evropskem… »

Glede tega referendumskega vprašanja dilem ne bo

Zurnal24 09.06.2024
Volivci smo na referendumskem glasovanju potrdili, da želimo tudi pri volitah za Državni zbor uveljavljati preferenčni glas. Vprašanje glede uveljavljanje preferenčnega glasu je še najbolj poenotilo Slovence. "Za" je glasovalo skoraj 70 odstotkov… »

650 tisoč evrov za "lažni" rokopis Tujca, ki je nastal po izidu knjige

RTV Slovenija 09.06.2024
Unikaten rokopis slovitega romana Tujec francoskega pisatelja Alberta Camusa so pod kladivom pariške dražbene hiše Tajan prodali za 656.000 evrov. Zanimiv je zato, ker datira v čas po izidu knjige – Camus je torej besedilo še enkrat izpisal na… »

Pester zaključek letošnje Franje

Dnevnik 09.06.2024
Vikend je bil v znamenju največjega rekreativnega in tudi tekmovalnega kolesarskega dogodka v Sloveniji – maratona Franja. Zmago na 154-kilometrski trasi je odnesel Italijan Federico Pozzetto, čeprav je v cilj prikolesaril kot drugi. Ljubljansko… »

Enota Vrtca dr. Franceta Prešerna ostaja v občinski lasti

Dnevnik 09.06.2024
Mestna občina Ljubljana je v ponedeljek dobila informacijo, da je vrhovno sodišče zavrnilo zahtevo denacionalizacijskih upravičencev za revizijo postopka glede enote Vrtca dr. Franceta Prešerna v središču prestolnice. S tem so denacionalizacijski… »

Nenavadno: Pred kamere prvi stopil Janez Janša

Zurnal24 09.06.2024
Za razliko od vseh dosedanjih volitev, ko so novinarji bolj kot ne zaman čakali pred vrati sedeža SDS na Trstenjakovi, je prvak stranke Janez Janša tokrat takoj po 19.00 stopil pred sedmo silo. "SDS ima zdaj dva poslanca v evropskem parlamentu, vse kar… »

Še pred razglasitvijo rezultatov presenečenje v SDS

Zurnal24 09.06.2024
Stranka SDS je tokrat, vsaj kar se tiče sodelovanja z mediji, ubrala drugačno taktiko kot v preteklosti. Tako dostopni za novinarje namreč v SDS-u še niso bili. Vrata vile na Trstenjakovi 8 so bila sicer zaklenjena, a jih je predstavnica za stike z… »

Tako na rezultate čakata Tanja Ribič in Zoran Stevanović

Zurnal24 09.06.2024
Tako na rezultate evropskih volitev čakajo kandidati Resnice. Kandidati Resnice na rezultate čakajo v baru Činkole v Ljubljani. Kakšno je vzdušje, lahko preverite v foto galeriji. Državljansko gibanje Resnica je predlog liste kandidatk in kandidatov… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem