Arhiv novic 04.07.2024

Laburisti na britanskih volitvah pometli s konkurenco

Necenzurirano 04.07.2024
Britanska konservativna stranka se po 14 letih vladavine poslavlja z oblasti. Glede na rezultate vzporednih volitev so pričakovano močno zmagali laburisti. Na britanskih volitvah so glede na rezultate vzporednih volitev z veliko večino slavili… »

Hamas umaknil zahtevo za zagotovila, da bo Izrael končal vojno? V Gazi ubitih še 58 ljudi.

RTV Slovenija 04.07.2024
Hamas je v sredo katarskim posrednikom predložil nove predloge za prekinitev ognja v Gazi. Izraelska televizija Kanal 12 poroča, da naj bi Hamas umaknil zahtevo za zagotovila, da bo Izrael končal vojno in se v celoti umaknil iz Gaze. Izrael nove… »

Država zamrznila vilo nad Portorožem, ki je v lasti Rusa na seznamu sankcij

Necenzurirano 04.07.2024
Vila nad Portorožem in milijon evrov na bančnem računu. Kako skuša ruski poslovnež, ki ga je EU zaradi sodelovanja z rusko vojaško industrijo uvrstila na seznam sankcij, v Sloveniji reševati svoje premoženje? In kako mu je te načrte preprečila… »

Mlad par dobro živi od sadjarstva in peke piškotov

Finance.si 04.07.2024
Kako sta se Mirjana in Matej Goznik zaposlila na srednje veliki kmetiji v Slovenskih goricah in prišla do liofiliziranja sadja in peke slaščic v krušni peči?… »

Ukrajinska vojska se je umaknila iz dela mesta Časiv Jar v Donecku

RTV Slovenija 04.07.2024
Ukrajinska vojska je sporočila, da se je zaradi vdora ruskih sil umaknila iz enega od okrožij v mestu Časiv Jar v Doneški oblasti. Umik se je zgodil po tem, ko je Rusija poročala, da je zavzela eno od okrožij v mestu. Prevzem nadzora nad celotnim… »

Slovenska zemljišča za gradnjo skladišč med najdražjimi v Evropi

Finance.si 04.07.2024
Cene se v Sloveniji gibljejo med sto in 150 evri za kvadratni meter, ponekod segajo celo do 200 evrov - to je do desetkrat več kot na Hrvaškem in do štirikrat več kot v Nemčiji.… »

Sodba, ki je Grahu Whatmoughu pritrjevala, da je bil z RTV-ja razrešen nezakonito, je razveljavljena

RTV Slovenija 04.07.2024
Višje delovno in socialno sodišče je razveljavilo razsodbo prvostopenjskega sodišča, ki je ugotovilo, da so Andreja Graha Whatmougha nezakonito razrešili z mesta v. d.-ja generalnega direktorja RTV Slovenija. V začetku aprila je delovno in socialno… »

Policist pijan s službenim orožjem ubil 21-letnico

Zurnal24 04.07.2024
Dejanje je policist priznal. Zagovornik osiješkega policista Marka Smažila, osumljenega umora 21-letne Mihaele Berak septembra lani, je danes sporočil, da je obtoženi priznal krivdo, vendar ne za kaznivo dejanje iz obtožnice, temveč za povzročitev… »

#foto #video Orkan Beryl pustošil tudi na Jamajki

Dnevnik 04.07.2024
Orkan Beryl je včeraj prešel Jamajko, kjer pa ni povzročil toliko škode kot na Karibih. Tam je za seboj pustil opustošenje in smrtne žrtve. Veter je pihal s hitrostjo 215 kilometrov na uro. Z Jamajke doslej niso poročali o žrtvah ali večji… »

V Železnikih ilegalno odprli cesto, na ministrstvu besni poklicali inšpekcijo

Zurnal24 04.07.2024
Niso še dobili dovoljenja, a so cesto kljub temu odprli za promet. Gradnja kilometer dolge obvoznice v Železnikih sicer še ni dokončana, a so cesto minuli konec tedna že odprli za promet. Po poročanju portala Gorenjski glas je župan Marko Gasser ob… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem