Arhiv novic 04.07.2024

Prve težave Đokovića

Dnevnik 04.07.2024
Jannik Sinner in Matteo Berrettini sta poskrbela za italijansko teniško klasiko, ki je navdušila ljubitelje Wimbledona. Sedemkratni zmagovalec Wimbledona Novak Đoković je imel v drugem krogu tretjega letošnjega teniškega turnirja največje… »

Brez dialoga in sodelovanja ne gre naprej

Finance.si 04.07.2024
Pozabljamo, da začetki uspešnih zgodb Pečečnika, Akrapoviča, Outfita7, Pipistrela, Dewesofta segajo v čase, ko je bila Slovenija novim podjetnikom dosti bolj naklonjena, kot je danes.… »

Kaj prinaša standard Euro 7 za tovornjake leta 2029

Finance.si 04.07.2024
Euro 7 in novi varnostni standardi bodo znatno povečali kompleksnost (tehniško zapletenost) vozil. Kupcem praviloma ni treba vedeti, kaj imajo v vozilu, a vozila bodo zagotovo dražja in zahtevnejša za vzdrževanje.… »

V BiH zaradi ponarejanja diplom obtožili 21 oseb in visokošolskih ustanov

Dnevnik 04.07.2024
Tožilstvo Bosne in Hercegovine je v sredo vložilo obtožnico proti 15 fizičnim osebam ter šestim zasebnim visokošolskim ustanovam zaradi suma ponarejanja visokošolskih diplom. Obtoženi so delovali na območju Banjaluke, Mostarja in Brčkega… »

PODPIS PISMA O NAMERI: Slovenija razmišlja o nakupu francoske oborožitve

Regional 04.07.2024
Vlada se je na današnji seji seznanila z informacijo o nameravanem podpisu pisma o nameri med obrambnima ministrstvoma Slovenije in Francije. S podpisom pisma se bodo začeli vsi potrebni postopki za morebitno nabavo in uvedbo topniških oborožitvenih… »

Mercedes-benz G 500 – brezčasni tank iz bližnjega Gradca

Finance.si 04.07.2024
Zapeljali smo se z osveženim mercedesom razreda G 500, ki ostaja luksuzni terenec v pravem pomenu besede, čeprav teče tišje in bolj varčno kot prej.… »

Spremembe zakona za vzporedni tir proge Divača-Koper

Dnevnik 04.07.2024
Vlada je sprejela predlog novele zakona o izgradnji, upravljanju in gospodarjenju z drugim tirom železniške proge Divača-Koper, s katero se bo poleg nove enotirne proge, ki se že gradi, omogočilo izvedbo projekta še vzporednega levega tira. Dela bi… »

Dobre in slabe novice po prelomnih volitvah v JAR

Finance.si 04.07.2024
Parlamentarna matematika in nesoglasja med določenimi strankami so Afriški nacionalni kongres k sreči potisnili proti sredinski koaliciji. A volilna udeležba je vse manjša, nova vlada narodne enotnosti pa bo državo v že tako slabem položaju… »

Romunska pepelka, oblečena za gala tržni ples

Finance.si 04.07.2024
S prahom se prekrije le, ko se podi po makadamskih poteh in kolovozih. Skromnost je izginila, samozavesti je morda celo več, kot je pričakujete. A paket je še vedno zelo dober in letos cilja na tisoč slovenskih kupcev.… »

Art Stays na Ptuju: sodobna umetnost se je naselila v najstarejšem slovenskem mestu

RTV Slovenija 04.07.2024
S svojo 22. izdajo, ki nosi naslov Prostor (The Space), bo festival Art Stays znova spojil kulturno dediščino Ptuja in sodobno umetniško produkcijo umetnikov z vseh koncev sveta. Letos sodeluje približno 50 umetnikov iz več kot 20 držav. S… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem