Kultura

Letni kino Minoriti / Od ljudi za ljudi

Mladina 11.07.2023
Letos se bo zvrstilo enajst filmskih projekcij. V avditoriju Lutkovnega gledališča Maribor se bo 12. julija z večerom Društva slovenskih režiserk in režiserjev, v sklopu katerega bodo prikazali dokumentarec Pero kot poklon pokojnemu igralcu Petru… »

Z Zablujenci zapeli tudi Ramonovi hčerki

Primorske 25.06.2023
Tresla se je gora, špilal se je rock. Rokerska “Planica” je tudi letos na Šentviško planoto zvabila na tisoče obiskovalcev. Slednjih je bilo največ prav včeraj, ko so na festivalski oder stopili idrijski pop punkerji Zablujena generacija, ki so… »

Pero je bil spet tu, z nami

Gorenjski glas 25.06.2023
»Vse, kar sem posnel, se mi je potem zgodilo v resničnem življenju,« je verjel igralec Peter Musevski. V okviru Kranjskega igralskega filmskega festivala Krafft smo si v Prešernovem gledališču ogledali slovensko premiero filma Pero, ki ga je o… »

Veliki povratek Zablujencev nocoj na Gori Rocka

Primorske 24.06.2023
Drugi festivalski dan Gore Rocka je pod kapo. Laibachovska profesura, Leopoldove zgodbe in norija, ki so jo ponudili Elvis Jackson so brez dvoma zaznamovali petkov večer. Toda, če so včerajšnje koncertno dogajanje zaznamovali militantni napevi Milana… »

Kresnik Ladu Kralju za roman Ne bom se več drsal na bajerju

SiolNET 23.06.2023
Nagrado kresnik za najboljši roman preteklega leta je posthumno prejel Lado Kralj za roman Ne bom se več drsal na bajerju, v katerem tematizira življenje v medvojni ljubljanski Šiški. Nagrado za roman, ki je izšel pri založbi Beletrina, je v… »

Katarina Samobor, nova pevka skupine Tabu: “Najbolj se poistovetim s Tino”

Primorske 23.06.2023
Ko so člani skupine Tabu pred časom naznanili, da jih zapušča še tretja pevka Eva, je marsikdo pomislil, da to pomeni konec zasedbe. A upanje umre zadnje. Kaj kmalu je iz radijskih sprejemnikov zazvenela skladba Vsak dan, s katero so Tabujevci… »

INTERVJU: Južne Primorske gore listi NoAir danes na velikem odru Gore Rocka

Primorske 22.06.2023
Na dobrodelni Gori Rocka, ki že 19. leto vabi na Šentviško planoto, bo drevi na veliki oder prva stopila skupina NoAir, ki prihaja iz Primorja in se je lani proslavila s tretjim albumom, naslovljenim Square. Edinstveno, nepovratno zasvajajočo… »

Začela se je Gora Rocka!

Primorske 22.06.2023
Gora se je zatresla in zaslišal se je rock. Na Šentviški planoti so odprli festival Gora Rocka, ki se bo sklenil v nedeljo. ŠENTVIŠKA PLANOTA > Poleg zvenečih imen slovenske glasbene scene, kot so Laibach, Mi2, Zablujena generacija in Koala Voice… »

Tabu s Katarino prvič na Gori Rocka

Primorske 21.06.2023
Goro Rocka je še pred festivalom pretresla novica, da so štajerski skate punkerji Alo!Stari primorani odpovedati jutrišnji nastop na Šentviški planoti. Namesto njih bodo obiskovalce presenetili zimzeleni Tabu, tokrat prvič z novo dobro vilo, mlado… »

Šentviški planoti se obeta rockerski potres

Primorske 19.06.2023
Dobrodelnost je vrednota. Vsaj morala bi biti. Prav ta vrednota se velikokrat, celo večkrat, kot bi si kdo upal pomisliti, odraža v subkulturah, ki jih “mainstreamovska” scena nemalokrat potiska na obrobje družbe. Tako bodo rockerji ta četrtek že… »

Kultura, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem