Kultura

Podelitev oskarjev bo tudi tokrat vodil Jimmy Kimmel

RTV Slovenija 16.11.2023
Ameriški komik in voditelj Jimmy Kimmel, ki je znan po popularni pogovorni oddaji Jimmy Kimmel Live!, bo prihodnje leto že četrtič vodil podelitev oskarjev, so sporočili z Ameriške akademije filmskih umetnosti in znanosti. "Vedno sem sanjal o tem… »

Poklukar po izgredih ob odprtju Roga zahteval poročilo Policije

24ur 27.10.2023
Neuporabniki Roga so po odprtju novega Centra Rog, kjer je prišlo do izgredov, pozvali pristojne, naj uvedejo parlamentarni nadzor nad delom Policije. Očitajo ji namreč prekomerno uporabo sile. Policija je medtem sporočila, da so protestniki… »

Šestdeset let po umoru Johna F. Kennedyja

Mladina 23.10.2023
V Cankarjevem domu je do 14. novembra na ogled razstava Zgodovinski spomin, tretja razsežnost časopisa. V Cankarjevem domu je do 14. novembra na ogled dokumentarna razstava Zgodovinski spomin, tretja razsežnost časopisa (60. obletnica atentata na… »

Pokažite svoje liffovsko znanje in rešite MMC-jev filmski kviz

RTV Slovenija 16.10.2023
Za lažje odštevanje do začetka 34. Liffa smo tudi letos pripravili slikovni filmski kviz, s katerim lahko preverite, koliko prizorov, obrazov, podob in zgodb preteklih festivalov se vam je vtisnilo v spomin. Iz različnih filmov, povezanih z… »

Drama Zahodni privez: Kontrasti človeških usod

Dnevnik 12.10.2023
V Mestnem gledališču ljubljanskem bodo nocoj premierno uprizorili dramo Zahodni privez, ki jo je pred štirimi desetletji napisal Bernard-Marie Koltès. Črno komedijo je zrežiral Janusz Kica. Na velikem odru Mestnega gledališča ljubljanskega bo… »

Ravnikar je dal Ljubljani nezamenljiv pečat

Mladina 11.10.2023
Razstavi v spomin na arhitekta Edvarda Ravnikarja. V Ravnikarjevem letu se bosta Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije (ZVKDS) in Cankarjev dom (CD) delu in duhu arhitekta Edvarda Ravnikarja poklonila z odprtjem dveh razstav. V Galeriji TR3 bodo… »

Arhitekti kolegom podelili zlate svinčnike

Dnevnik 06.10.2023
Letošnji dan arhitektov, osrednji letni dogodek Zbornice za arhitekturo in prostor Slovenije (ZAPS), je namenjen podelitvi stanovskih nagrad in priznanj ter izbrani aktualni temi – letos je v fokusu arhitektura Edvarda Ravnikarja. Danes popoldne bo v… »

Umrl skladatelj vokalno-instrumentalnih del Avgust Ipavec

Dnevnik 04.10.2023
V 83. letu starosti je umrl skladatelj Avgust Ipavec. Znan je bil po svojih vokalno-instrumentalnih delih, ki jih je pisal predvsem za velike zasedbe. Umrl je na Dunaju, kjer je vrsto let deloval kot duhovnik v bolnišnici Oto Wagner. Po poročanju… »

Brezplačni koncert Patti Smith v Gorici

Mladina 04.10.2023
Legendarna rockerica bo 5. oktobra ob 20. uri nastopila ob nekdanjem mejnem prehodu med Slovenijo in Italijo. V okviru priprav na prihajajočo evropsko prestolnico kulture bo 5. oktobra ob 20. uri na parkirišču ob nekdanjem mejnem prehodu Rožna dolina… »

Dela, ki se v svoji dvoumnosti in ironiji nanašajo na sodobnost in pereča, aktualna protislovja družbe

Mladina 29.09.2023
Razstava Arjana Pregla v Galeriji Y. V ljubljanski Galeriji Y bodoi danes ob 19. uri odprli razstavo Arjana Pregla z naslovom Lepa reč" Predstavljene bodo tri serije, od katerih vsak zastopa drug likovni pristop, vsebinsko prezentacijo in tehniko… »

Kultura, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem