Kultura

Na Rožniku kres v čast Ladu Kralju

RTV Slovenija 23.06.2023
Na ljubljanskem Rožniku je zagorel kres v čast najboljšemu slovenskemu romanu lanskega leta Ne bom se več drsal na bajerju pokojnega pisatelja in profesorja Lada Kralja. Nagrado za roman, ki je izšel pri založbi Beletrina, je v njegovem imenu vidno… »

Katarina Samobor, nova pevka skupine Tabu: “Najbolj se poistovetim s Tino”

Primorske 23.06.2023
Ko so člani skupine Tabu pred časom naznanili, da jih zapušča še tretja pevka Eva, je marsikdo pomislil, da to pomeni konec zasedbe. A upanje umre zadnje. Kaj kmalu je iz radijskih sprejemnikov zazvenela skladba Vsak dan, s katero so Tabujevci… »

INTERVJU: Južne Primorske gore listi NoAir danes na velikem odru Gore Rocka

Primorske 22.06.2023
Na dobrodelni Gori Rocka, ki že 19. leto vabi na Šentviško planoto, bo drevi na veliki oder prva stopila skupina NoAir, ki prihaja iz Primorja in se je lani proslavila s tretjim albumom, naslovljenim Square. Edinstveno, nepovratno zasvajajočo… »

Začela se je Gora Rocka!

Primorske 22.06.2023
Gora se je zatresla in zaslišal se je rock. Na Šentviški planoti so odprli festival Gora Rocka, ki se bo sklenil v nedeljo. ŠENTVIŠKA PLANOTA > Poleg zvenečih imen slovenske glasbene scene, kot so Laibach, Mi2, Zablujena generacija in Koala Voice… »

Tabu s Katarino prvič na Gori Rocka

Primorske 21.06.2023
Goro Rocka je še pred festivalom pretresla novica, da so štajerski skate punkerji Alo!Stari primorani odpovedati jutrišnji nastop na Šentviški planoti. Namesto njih bodo obiskovalce presenetili zimzeleni Tabu, tokrat prvič z novo dobro vilo, mlado… »

Šentviški planoti se obeta rockerski potres

Primorske 19.06.2023
Dobrodelnost je vrednota. Vsaj morala bi biti. Prav ta vrednota se velikokrat, celo večkrat, kot bi si kdo upal pomisliti, odraža v subkulturah, ki jih “mainstreamovska” scena nemalokrat potiska na obrobje družbe. Tako bodo rockerji ta četrtek že… »

S pomočjo umetne inteligence bo izšel zadnji posnetek Beatlov

SiolNET 14.06.2023
S pomočjo umetne inteligence bo v tem letu izšel zadnji posnetek skupine The Beatles. Objavo posnetka je medijem napovedal Paul McCartney, pri čemer ni razkril naslova skladbe, a najverjetneje gre za skladbo Now and Then Johna Lennona iz leta 1978… »

Poslovil se je ameriški pisatelj Cormac McCarthy

Primorske 14.06.2023
V starosti 89 let je včeraj umrl ameriški pisatelj Cormac McCarthy, Pulitzerjev nagrajenec, ki je v romanih, kot so Cesta, Krvavi poldnevnik, Ni prostora za starce in Vsi lepi konji opisoval ameriško življenje od Apalačev do puščavskega jugozahoda… »

Zablujena generacija: “Zbudili smo se iz kome”

Primorske 13.06.2023
Festival Gora Rocka se bliža z bliskovito hitrostjo. Poleg Laibach, Mrfy, Koala Voice in Mi2 bodo na Šentviški planoti po štirih letih na oder stopili tudi idrijski punkerji Zablujena generacija. Zasedbo je sicer pred kratkim pretresla prerana smrt… »

Adrijan Rustja bi mladim dejal: Ta poklic je norost!

Primorske 12.06.2023
Tržaškemu režiserju in igralcu Adrijanu Rustji so sinoči podelili gledališko nagrado tantadruj za življenjsko delo. Od konca petdesetih let prejšnjega stoletja je bil zapisan Slovenskemu stalnemu gledališču. Sicer pa je veliko ustvarjal in še… »

Kultura, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem