Kultura

Igra o družinskih in družbenih vprašanjih

Mladina 09.06.2023
Premiera drame Striček Vanja ruskega dramatika Antona Pavloviča Čehova v režiji Janusza Kice. V SNG Drama Ljubljana bo danes ob 20.00 premiera drame Striček Vanja ruskega dramatika Antona Pavloviča Čehova v režiji Janusza Kice. V ospredju drame… »

Laščakovo vilo naj bi začeli prenavljati leta 2025

Primorske 05.06.2023
V parku v okolici Laščakove vile na območju Rafuta v Novi Gorici potekajo zaključna obnovitvena dela. Objavljati pa bodo začeli tudi vilo, saj je v ta namen zagotovljenih 4,9 milijona kohezijskih sredstev. S prenovo vile naj bi začeli v letu 2025… »

Kinopredstave pod zvezdnim nebom

Primorske 02.06.2023
Pogosto slišimo, da je film zares dokončan šele na projekcijah, ko mu življenje vdihnejo gledalci. In res je tako - šele v stiku z gledalci, njihovimi mislimi, čuti in čustvi, film zaživi v mnogoterih različicah, v vseh odtenkih in okusih, ki jih… »

Alessandro Comodin: “Lahko odidem, a se vedno vrnem!”

Primorske 01.06.2023
Alessandro Comodin je italijanski režiser, ki je filmsko režijo študiral v Bruslju, zdaj živi v Parizu, a svoje filme še naprej snema v regiji, kjer je odraščal, na podeželju in v gozdovih Furlanije – Julijske krajine. Na svoji ustvarjalni poti… »

Vznemirljiv filmski program v zavetju Art kina Odeon in Kulturnega doma

Primorske 01.06.2023
Sekcije na festivalih služijo predvsem lažji orientaciji gledalcev po festivalskih programih - boljšemu pregledu različnih programskih kontekstov. Tudi Kino Otok ima filmske sekcije, nekatere pregledne (na primer, sekcija Signali, ki predstavi sveže… »

Video na plaži: svež izbor udarnih kratkometražcev odprtega duha

Primorske 01.06.2023
Video na plaži bo na platno v gozdičku ob Svetilniku pet večerov zapored pripeljal izbor svežih udarnih kratkih filmov odprtega duha in njihove avtorje od blizu in daleč. Gre za raznovrsten netekmovalni program, ki poleg javne predstavitve filmov… »

Feminizem ni šala!

Mladina 30.05.2023
Otvoritveni kabaret na festivalu Lezbična četrt, ki ga zaradi njegove nenormativnosti ni zaslediti na klasičnih odrih. S kabaretom Feminizem ni šala! se danes, 30. maja ob 20.00 začenja 9. festival Lezbična četrt, ki se letos po napovedih… »

V Italiji bodo knjige, poškodovane v poplavah, reševali z zamrzovanjem

RTV Slovenija 27.05.2023
V mestu Forli je po katastrofalnih poplavah voda vdrla tudi v več kot 550 let staro knjižnico, ter ob tem z vodo prepojila dragocene knjige in rokopise. Rešili jih bodo z inovativno tehniko: knjige bodo zamrznili in jih tako posušili. Poplave v… »

Nagrada desetnica za zgodbo, s katero je Andrej Predin otrokom približal stisko begunstva

RTV Slovenija 25.05.2023
Društvo slovenskih pisateljev je podelilo letošnjo nagrado desetnica za najboljše izvirno otroško ali mladinsko leposlovno delo. Prejel jo je Andrej Predin za knjigo Arlan pod preprogo, ki jo je ilustriral Peter Škerl. Kot je v utemeljitvi med drugim… »

Zaključek sezone s festivalom Retrovizor

Primorske 24.05.2023
Gledališče Koper svojo dvaindvajseto sezono končuje s prvo izvedbo festivala Retrovizor, na katerem bodo koprski gledališčniki ponovili najuspešnejše predstave iz preteklih sezon. V času festivala, ta bo potekal od 5. do 28. junija, bodo v… »

Kultura, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem