Kultura

Narava deluje po drugačnih pravilih kot sodobni človek

Mladina 02.02.2024
V Mestnem gledališču ljubljanskem (MGL) bodo danes premierno uprizorili predstavo Bodočnost, ki sta jo zasnovala igralec Gregor Zorc in režiser Žiga Divjak. V Mestnem gledališču ljubljanskem (MGL) bodo danes premierno uprizorili predstavo… »

Na Sundanceu slavilo več filmark, tudi v primerih najboljše ameriške in mednarodne produkcije

RTV Slovenija 29.01.2024
Veliko nagrado žirije 40. festivala Sundance za najboljšo ameriško produkcijo je odnesla družinska drama In The Summers, veliko nagrado žirije za najboljši mednarodni celovečerec pa film Sujo, ki je nastal v koprodukciji ZDA, Mehike in Francije… »

Vrhunski virtuozi na ljubljanskih odrih

Delo 23.01.2024
Festival Ljubljana bo letos februarja že sedmič zapored poskrbel za pestro zimsko glasbeno dogajanje. Na 7. Zimskem festivalu, ki bo med 18. in 23. februarjem, se bo v Cankarjevem domu in Slovenski filharmoniji zvrstilo kar šest nepozabnih koncertov z… »

Vse vojne imajo isto temeljno valuto

Delo 20.01.2024
Druga generacija mladih gledališčnikov z uprizoritvijo Umetnost vojne/Umetnost miru. V nadaljevanju preberite: Drevi bo v Slovenskem mladinskem gledališču druga manifestacija Mladega Mladinskega. Gre za program, vzpostavljen v sezoni 2020/21, v… »

Tom Cruise ponovno nad oblake v tretjem filmu Top Gun

Dnevnik 12.01.2024
Potem ko je film Top Gun: Maverick postal najdonosnejši film v karieri Toma Cruisea, je v pripravi tretji film Top Gun, poroča spletni portal The Guardian. V njem naj bi se Pete »Maverick" Mitchell, ki ga je odigral Cruise, ponovno srečal s svojima… »

Prvi Miki Mišek je zdaj javna last

Mladina 03.01.2024
Animirani film Parnik Vili, v katerem se je prvič pojavil lik Mikija Miške, je postal javna last. Le 24 ur po tem, ko so se Disneyju iztekle avtorske pravice za kratko, črno-belo animacijo iz leta 1928 z naslovom Parnik Vili, ki je občinstvu prvič… »

V Cankarjevem domu januarja na ogled več filmov 34. Liffa

Dnevnik 02.01.2024
V Cankarjevem domu (CD) bo ta mesec na ogled več filmov lanskoletnega 34. Ljubljanskega mednarodnega filmskega festivala (Liff). Za začetek liffovskega ciklusa štirih filmov bo od danes na ogled danski Kobenhavn ne obstaja. Sredi meseca se začenja… »

Grčija v zameno za vrnitev kipov s Partenona ponudila »velike dragocenosti«

Delo 28.12.2023
Tako britanska kot grška stran razmišljata o partnerstvu, ki bi prineslo rešitev, »koristno za obe strani«. Grška ministrica za kulturo Lina Mendoni se je po poročanju Guardiana zavezala, da bo, če bodo Elginovi marmorji, kot jim pravijo Angleži… »

Izbor knjižnih novosti

Dnevnik 27.12.2023
Predstavljamo izbor knjižnih novosti. Vladimir P. Štefanec: Naš človek na nebu (Mladinska knjiga) Razburljivo življenjsko zgodbo pilota slovenskih korenin Josipa Križaja, ki je življenje posvetil strasti do letenja ter prizadevanju za svobodo skozi… »

"Če zmaga Trump, bo ameriške demokracije konec"

RTV Slovenija 22.12.2023
Če bo Biden zmagal, bodo desničarji še naprej napadali ameriško demokracijo, vztrajali pri konfliktu, ampak imeli bomo nekaj časa, da najdemo način, da proces ustavimo – napoveduje ameriško-bosanski pisatelj in hollywoodski scenarist Aleksandar… »

Kultura, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem