Kultura

Ameriški komik Jimmy Kimmel bo četrtič vodil podelitev oskarjev

SiolNET 16.11.2023
Ameriški komik in voditelj Jimmy Kimmel bo prihodnje leto že četrtič vodil podelitev oskarjev, so sporočili z Ameriške akademije filmskih umetnosti in znanosti. Kimmel, ki ima svojo pogovorno oddajo Jimmy Kimmel Live!, je podelitev zlatih kipcev… »

Pirc Musar: Uporaba policijskih pooblastil pri odprtju Centra Rog ni bila ustrezna

Dnevnik 27.10.2023
Predsednica republike Nataša Pirc Musar ocenjuje, da načelo sorazmernosti pri uporabi policijskih pooblastil ob protestu po četrtkovem odprtju novega Centra Rog, kjer je prišlo do izgredov in posredovanja policije, ni bilo ustrezno upoštevano… »

Šestdeset let po umoru Johna F. Kennedyja

Mladina 23.10.2023
V Cankarjevem domu je do 14. novembra na ogled razstava Zgodovinski spomin, tretja razsežnost časopisa. V Cankarjevem domu je do 14. novembra na ogled dokumentarna razstava Zgodovinski spomin, tretja razsežnost časopisa (60. obletnica atentata na… »

Pokažite svoje liffovsko znanje in rešite MMC-jev filmski kviz

RTV Slovenija 16.10.2023
Za lažje odštevanje do začetka 34. Liffa smo tudi letos pripravili slikovni filmski kviz, s katerim lahko preverite, koliko prizorov, obrazov, podob in zgodb preteklih festivalov se vam je vtisnilo v spomin. Iz različnih filmov, povezanih z… »

Zahodni privez v MGL-u: opusteli hangar kot pomanjšana slika sveta

RTV Slovenija 12.10.2023
Dramatik Bernard-Marie Koltès v Zahodnem privezu podaja socialno obarvano pripoved o propadu pristaniške četrti, pa tudi univerzalno eksistencialno dramo človeka v stiski. 35 let po krstni slovenski uprizoritvi se ta moderna klasika vrača na naše… »

Aleš Musar: Vlade nam vodijo mali ljudje brez vizije in ambicioznosti

Delo 11.10.2023
»V bistvu lahko celo rečemo, da sploh ni čutiti, da je Slovenija naša država, ki si zasluži vse atribute, ki ji pritičejo,« je dejal soprog predsednice. Na odprtju razstave z naslovom KONS-TR3. Konstrukcija nove ere v Galeriji TR3 v poklon delu… »

Arhitekti kolegom podelili zlate svinčnike

Dnevnik 06.10.2023
Letošnji dan arhitektov, osrednji letni dogodek Zbornice za arhitekturo in prostor Slovenije (ZAPS), je namenjen podelitvi stanovskih nagrad in priznanj ter izbrani aktualni temi – letos je v fokusu arhitektura Edvarda Ravnikarja. Danes popoldne bo v… »

Umrl je duhovnik in skladatelj Avgust Ipavec

SiolNET 04.10.2023
V 83. letu starosti je umrl duhovnik in skladatelj Avgust Ipavec. Znan je bil po svojih vokalno-instrumentalnih delih, ki jih je pisal predvsem za velike zasedbe. Umrl je na Dunaju, kjer je vrsto let deloval kot duhovnik v bolnišnici Oto Wagner. Po… »

Patti Smith na parkirišču v Gorici

Dnevnik 04.10.2023
Na parkirišču ob nekdanjem mejnem prehodu Rožna Dolina v Gorici bo jutri koncert s svetovno zvezdo, botro panka, kot pravijo Patti Smith, ameriški kantavtorici, pesnici, vizualni umetnici, aktivistki. Koncert bo brezplačen in sodi v sklop priprav na… »

Dela, ki se v svoji dvoumnosti in ironiji nanašajo na sodobnost in pereča, aktualna protislovja družbe

Mladina 29.09.2023
Razstava Arjana Pregla v Galeriji Y. V ljubljanski Galeriji Y bodoi danes ob 19. uri odprli razstavo Arjana Pregla z naslovom Lepa reč" Predstavljene bodo tri serije, od katerih vsak zastopa drug likovni pristop, vsebinsko prezentacijo in tehniko… »

Kultura, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem