Čelsi

#video Podnebne spremembe: grozi nam pomanjkanje vode

Dnevnik pred 14 dnevi
Svetovne temperature so lani dosegle rekordne vrednosti, Azija pa se po navedbah Svetovne meteorološke organizacije (WMO), ki deluje pod okriljem ZN, segreva posebej hitro in je lani ostala najbolj prizadeta regija na svetu zaradi vremenskih, podnebnih… »

Mraz ogroža sadno letino

Gorenjski glas pred 14 dnevi
V minulih dneh so bile tudi marsikje na Gorenjskem jutranje temperature pod nič stopinj Celzija. Takšne temperature so pri sadnem drevju lahko usodne tako za brste in cvetove kot za mlade plodiče. Dejanske posledice pozebe se bodo pokazale šele pri… »

Evropa lani z rekordnim številom ekstremno vročih dni

Delo pred 15 dnevi
Zdravstveni sektor bo moral povečati odpornost na podnebne spremembe, opozarja poročilo WMO in C3S. V nadaljevanju preberite: Lansko leto je bilo najbolj vroče oziroma drugo najbolj vroče v Evropi. Temperature so bile 11 mesecev nad povprečjem… »

Vreme: ponekod sneg tudi do nižin, na Primorskem lahko zapiha močna burja

Dnevnik pred 15 dnevi
Iz vzhoda je naše kraje zajel hladen ciklon, ki prinaša hladnejše vreme, oblačnost in padavine. Zvečer se bodo padavine okrepile in se ponoči razširile nad vso Slovenijo. Ob močnejših padavinah se lahko v notranjosti meja sneženja spusti vse do… »

IZDANO OPOZORILO, TUDI ZA PRIMORSKO! Začelo se bo proti večeru

Regional pred 15 dnevi
Danes čez dan bo oblačnost od zahoda naraščala. Proti večeru bo na zahodu začelo rahlo deževati. Čez dan bo zapihal okrepljen veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 12, ob morju do 15… »

Nenavadno vreme na plastificiranem svetu

Delo pred 15 dnevi
Letošnji svetovni dan Zemlje ni posvečen vremenu, ki smo ga, tako ali drugače, povzročili sami, ampak plastiki. V nadaljevanju preberite: Takega vremenskega obrata v dveh urah še nisem doživel, je bil kar pogost odziv ob spremembah temperatur in… »

V torek znova sneg do nižin

Dnevnik pred 16 dnevi
Danes dopoldne bo sončno. Popoldne bo deloma jasno, občasno bo povečana spremenljiva oblačnost, pojavljale se bodo posamezne plohe, ki bodo bolj verjetne v zahodni Sloveniji. Pihal bo veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 13… »

Cvetoči balkon: to so letošnji barvni trendi

Zurnal24 pred 16 dnevi
Letos so modne harmonične balkonske zasaditve v pastelnih odtenkih, lahko pa izberete bolj žive zasaditve komplementarnih barv. Poiskali smo nekaj enoletnic, s katerimi to lahko ustvarite. Trenutne temperature so še prenizke, da bi na balkone in terase… »

V ponedeljek nam grozi ta nevaren pojav, v torek pa spet prihaja sneg

Zurnal24 pred 17 dnevi
Vremenska napoved za danes in prihodnje dni. V ponedeljek nevarnost pozebe, v torek pa prihaja še sneg. Tudi po nižinah. Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno. Sredi dneva in popoldne bodo nastajale krajevne plohe, lahko tudi kakšna nevihta… »

Sredi dneva in popoldne možne plohe in nevihte

Dnevnik pred 17 dnevi
Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno. Sredi dneva in popoldne bodo nastajale krajevne plohe, lahko tudi kakšna nevihta. Ponekod bo zapihal severovzhodnik, na Primorskem povečini šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 14, na… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem