CNN

Potapljači našli dve trupli

Zurnal24 28.03.2024
Potapljači so v sredo iz potopljenega poltovornjaka v reki Potapsco pri Baltimoru potegnili dve trupli, iskanje preostalih štirih pogrešanih po zrušenju mostu Francis Scott Key pa so za zdaj prekinili zaradi nevarnih razmer za potapljače, je… »

Na Everest po novem obvezno z dvema vrečkama za iztrebke

Necenzurirano 26.03.2024
Že vrsto let smo navajeni na slogan "Odnesite smeti s seboj v dolino", za obiskovalce Everesta pa bo to veljalo še bolj dobesedno, odnesti bodo morali tudi svoje lastne iztrebke. Med obvezno opremo vseh, ki se bodo po novem odpravili na osvojitev… »

Garnbret: Nedohranjenost ni nekaj, na kar bi bili lahko ponosni, ali simbol uspeha

RTV Slovenija 26.03.2024
Slovenska plezalna šampionka Janja Garnbret je za CNN spregovorila o številnih pasteh, ki jih prinaša profesionalni šport, zlasti njena panoga – športno plezanje. Olimpijska zmagovalka in večkratna svetovna prvakinja je že nekaj let prvo ime… »

Plezalci bodo morali lastne iztrebke odnesti v bazni tabor

Delo 26.03.2024
Nova uredbo lokalnih oblasti je odgovor na vse večje onesnaževanje. »Naše gore so začele smrdeti,« je za BBC povedal eden od tamkajšnjih nosačev. Problem človeških odpadkov na Everestu je zelo velik, je za CNN povedal Diwas Pokhrel, prvi… »

Takoj mi je bilo jasno, da bo CNN spremenil svet

Delo 24.03.2024
Z dolgoletno novinarko CNN Kitty Pilgrim o poročanju iz Sovjetske zveze in Kube. V nadaljevanju preberite: Ameriška televizijska voditeljica in novinarka Kitty Pilgrim je v skoraj tridesetletni karieri pri novičarski mreži CNN od blizu spremljala… »

Oprah Winfrey o prekomerni teži

Dnevnik 23.03.2024
Znana televizijska voditeljica Oprah Winfrey je pretekli teden gostila pogovorno oddajo Oprah Special: Shame, Blame and the Weight Loss Revolution, posvečeno problematiki debelosti, ki jo spremlja že zelo dolgo časa. »Želela sem narediti to posebno… »

Spopadajo se s hudo zimo, tako slabo v zadnjega pol stoletja še ni bilo

Zurnal24 22.03.2024
Huda zima v tej državi, najbolj so nastradale živali. Tako hudo v zadnjega pol stoletja še ni bilo. Čeprav se velik del sveta v zadnjem času ukvarja z globalnim segrevanjem, ki predvsem v osrčju Evrope daje vse bolj mile zime – velike težave… »

Milijarder želi zgraditi repliko slavnega Titanika

Zurnal24 16.03.2024
Avstralski rudarski magnat Clive Palmer je ta teden sporočil, da želi zgraditi zvesto repliko slavne čezoceanke Titanik, ki je po trku z ledeno goro leta 1912 na svoji krstni plovbi potonila v severnem Atlantiku. Obljubil je, da bo Titanik II še… »

Najtežja borovnica na svetu tehta 20 gramov in ima obseg kot namiznoteniška žogica

RTV Slovenija 16.03.2024
V Avstraliji je zrasla uradno najtežja borovnica na svetu, saj ima neverjetne mere – težka je 20,4 grama, njen premer pa znaša 39,31 milimetra, kar je približno toliko kot namiznoteniška žogica. S tem se je vpisala tudi v Guinnessovo knjigo… »

#video Raketa Starship v tretjem poskusu prvič dosegla vesolje

Dnevnik 14.03.2024
Najmočnejša vesoljska raketa Starship podjetja SpaceX je danes v okviru tretjega preizkusa prvič uspešno poletela v vesolje, vendar se je nato med povratkom na Zemljo uničila, so sporočili iz podjetja. Kljub temu je podjetje sporočilo, da so s tem… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem