CNN

ZDA v Sredozemlje poslale jedrsko podmornico

SiolNET 06.11.2023
V vzhodno Sredozemlje, v bližino Izraela, je prispela ameriška jedrska podmornica razreda Ohio, je v nedeljo na družbenem omrežju X sporočila ameriška vojska. Ob tem je objavila fotografijo, ki prikazuje podmornico v Sueškem prekopu. Zaenkrat ni… »

Je to novi vir energije, ki bo rešil podnebno krizo?

SiolNET 05.11.2023
Nekateri so prepričani, da je svet pred novo energetsko revolucijo, ki bi lahko rešila tudi podnebno krizo. Ta "čudežni" vir energije naj bi bil beli vodik. Njegova nahajališča so odkrili na številnih koncih sveta, tudi v Evropi. Pred leti sta… »

44 dni stavke: sindikat ameriške avtomobilske industrije po Fordu sklenil dogovor tudi s Stellantisom

Dnevnik 29.10.2023
Sindikat zaposlenih v ameriški avtomobilski industriji UAW je po poročanju CNN v soboto dosegel dogovor o novi kolektivni pogodbi s podjetjem Stellantis, nekdanjim Fiat Chryslerjem. Pred tem je v sredo sklenil podoben dogovor s podjetjem Ford. Tako kot… »

Hamas v raketiranju Tel Aviva zadel stanovanjsko zgradbo

Nova 24TV 27.10.2023
Foto: X Teroristična skupina Hamas je v popoldanskih urah na Tel Aviv izstrelila rakete. Ena od njih je po poročanju izraelskih medijev zadela stanovanjsko zgradbo. V napadu rakete na večstanovanjski blok v Tel Avivu so bile poškodovane tri osebe. Po… »

Policija prestregla voznika, ki je v klavnico peljal tisoč mačk

SiolNET 25.10.2023
Policija na Kitajskem je iz tovornjaka, ki je bil na poti v klavnico, rešila okoli tisoč mačk in s tem razbila del nezakonite trgovine, ki mačje meso prodaja kot svinjino ali ovčetino, poroča CNN. Na podlagi obvestila živalskih aktivistov v… »

Jordanska kraljica Rania: Zahod ima glede vojne dvojna merila

Delo 25.10.2023
V torkovem intervjuju za CNN je žena kralja Abdulaha II. Jordanskega podala kritiko zahodnega medijskega pokrivanja spora med Izraelom in Gazo. V ekskluzivnem pogovoru z novinarko televizijske mreže CNN Christiane Amanpour jordanska kraljica Rania Al… »

Objavljen posnetek predaje dveh talk iz rok Hamasa #vŽivo

SiolNET 24.10.2023
Pentagon je v Izrael poslal nekdanjega poveljnika poveljstva posebnih operacij ameriških marincev Jamesa Glynna. Strokovnjak za bojevanje v mestih bo izraelski vojski (IDF) svetoval pred začetkom obsežnejše kopenske ofenzive, poroča CNN, ki se… »

Vojna na Bližnjem vzhodu se je vnela tudi znotraj McDonald'sa

RTV Slovenija 24.10.2023
Vojna na Bližnjem vzhodu se je preselila tudi v tamkajšnje poslovalnice McDonald’sa, kjer se ne morejo poenotiti glede političnega stališča do aktualne krize. V Izraelu lokalni upravitelj McDonald’sa od začetka Hamasove ofenzive 7. oktobra… »

Igralec je razkril, kakšno je njegovo stanje slabo leto po hudi nesreči s plugom

Necenzurirano 24.10.2023
Jeremy Renner si je fizično sicer opomogel po skoraj smrtni nesreči, ki jo je doživel januarja, a mu je izkušnja ostala v spominu. Na prvi dan novega leta je letos čez hollywoodskega zvezdnika Jeremyja Rennerja zapeljal njegov snežni plug, s katerim… »

Združeni narodi / »Začeti moramo z veliko pošiljko tovornjakov v Gazo«

Mladina 19.10.2023
Po oceni Združenih narodov (ZN) Gaza potrebuje sto tovornjakov humanitarne pomoči na dan. Območje Gaze potrebuje ogromno količino humanitarne pomoči, je v sredo opozoril koordinator ZN za nujno pomoč Martin Griffiths in ocenil, da potreba po pomoči… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem