CNN

Manjše banke v ZDA na udaru krize poslovnih nepremičnin

RTV Slovenija 07.02.2024
Skoraj leto dni po propadu treh ameriških bank, ki so resno zamajale finančni sistem, se Wall Street spet ubada s podobnimi bolniki, pri čemer jedro težav tokrat izhaja iz nepremičninskega sektorja. Kar 20 bilijonov dolarjev (20 tisoč milijard)… »

Facebook ima več kot 2 milijardi aktivnih dnevnih uporabnikov

Delo 04.02.2024
Od drugih platform se je ločil s svojo prvotno ekskluzivnostjo in občutkom socialne povezanosti ter možnostjo všečkanja, komentiranja in delitve objav. Danes mineva 20 let od »rojstva« facebooka, omrežja, ki je – in ki še vedno – spreminja… »

Umrl filmski igralec – boksar v filmu Rocky

SiolNET 03.02.2024
Filmski igralec Carl Weathers, ki je zaslovel z vlogo Apolla Creeda v boksarskih filmih Rocky, je umrl v petek na svojem domu v starosti 76 let, je poročala ameriška televizija CNN. Njegov agent Matt Luber je povedal, da je nekdanji poklicni nogometaš… »

Umrl je Carl Weathers, "brez katerega Rocky ne bi dosegel tako velikega uspeha"

RTV Slovenija 03.02.2024
Ljubitelji filmske klasike Rocky po nedavni smrti Burta Younga – v filmu je nastopal v vlogi boksarjevega najboljšega prijatelja in svaka Paulieja – žalujejo za Carlom Weathersom, ki je nastopal v vlogi Rockyjevega tekmeca in trenerja Apolla Creeda… »

Umrl Carl Weathers, filmski Apollo Creed

Delo 03.02.2024
Carl Weathers je bil nekdanji nogometaš, ko se je udeležil avdicije za film Rocky I in ni nikoli prej boksal. Filmski igralec Carl Weathers, ki je zaslovel z vlogo Apolla Creeda v boksarskih filmih Rocky, je umrl v petek na svojem domu v starosti 76… »

Na ladji v vročini ujetih več kot 16.000 ovac in krav, ki čakajo na »boljše« čase

Necenzurirano 31.01.2024
Jemenski hutijevci so z napadi na plovila v Rdečem morju dodobra zarezali v svetovno trgovino. Težave čutijo trgi in posledično potrošniki po vsem svetu, a čutijo jih tudi živali. Tako denimo trenutno na ladji, ki je v lasti izraelskega podjetja… »

Romunski in madžarski skrajneži hočejo dele ukrajinskega ozemlja

SiolNET 29.01.2024
Vodja skrajno desne romunske stranke Zavezništvo za unijo Romunije (AUR) Claudiu Tarziu zahteva, da se Romuniji priključi del Ukrajine, sam pa je za ta korak pripravljen tvegati tudi članstvo v Natu, poroča CNN. Še pred Romunom se je s podobnimi… »

Kdo je na novo okronana mis Amerike, za katero meje ne predstavlja niti nebo?

SiolNET 23.01.2024
22-letna mis Kolorada Madison Marsh, poročnica vojaškega letalstva, je nedavno zmagala na izboru za mis Amerike in tako postala prva aktivna vojaška častnica, ki je tekmovala na tem izboru. Komaj 22-letna Madison Marsh je poročnica ameriških… »

Arnold Schwarzenegger pridržan na letališču v Münchnu

RTV Slovenija 18.01.2024
Arnold Schwarzenegger je bil v Münchnu več ur pridržan, ker ni prijavil svoje luksuzne ročne ure, ki je bila uvožena iz države zunaj EU-ja. Po številnih zapletih, tudi ker naprava za bančne kartice ni delala, je le plačal 35.000 evrov in… »

TRUMP JE POMETEL S KONKURENCO: Prepričljiva zmaga v republikanski Iowi

Regional 17.01.2024
Donald Trump je prepričljivo zmagal na republikanskih kaukusih v Iowi, kjer je bil drugouvrščeni floridski guverner Ron DeSantis, tretja pa nekdanja veleposlanica Nikki Haley, poroča CNN. Republikanci so se kljub mrazu odpravili na volilna zborovanja… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem