CNN

Sodelavci Taylor Swift jezno nad neokusno kolumno: "Etično poročanje je drugotnega pomena"

RTV Slovenija 07.01.2024
Sodelavci ene največjih zvezdnic popularne glasbe ta hip, Taylor Swift, se zgražajo nad kolumno v New York Times, ki ugiba o spolni usmerjenosti pevke. Trdijo, da je avtorica pod pretvezo mnenjskega prispevka prestopila mejo, ki je ne bi smela. New York… »

Ukrajina verjame v načrt A, a morda potrebuje načrt B

Delo 07.01.2024
Bo Kijevu uspelo prepričati Zahod, da bo v primeru ruske zmage tudi sam ogrožen? V nadaljevanju preberite: Ukrajinski zunanji minister Dmitro Kuleba je prejšnji teden povedal, da njegova država nima »načrta B«, če bo presahnila zahodna vojaška… »

V streljanju na šoli v Iowi več ranjenih

SiolNET 04.01.2024
Na srednji šoli v kraju Perry v ameriški zvezni državi Iowa se je danes zgodil strelski napad, v katerem so bili ranjeni najmanj trije ljudje. Napadalec se je ob posredovanju policije ustrelil in kasneje zaradi poškodb umrl, več ranjenih pa zdravijo… »

V streljanju na šoli v Iowi več ranjenih

Dnevnik 04.01.2024
Na srednji šoli v kraju Perry v ameriški zvezni državi Iowa se je danes zgodil strelski napad, v katerem so bili ranjeni najmanj trije ljudje. Napadalec se je ob posredovanju policije ustrelil in kasneje zaradi poškodb umrl, več ranjenih pa zdravijo… »

Po seriji škandalov predsednica univerze Harvard napovedala odstop

SiolNET 02.01.2024
Po številnih očitkih o plagiatorstvu, antisemitizmu in nezadostni zaščiti judovskih študentov je predsednica ameriške univerze Harvard Claudine Gay napovedala odstop, poroča CNN. Novice Tega, kar so počeli v Ljubljani, marsikje v Evropi ne bi… »

Ši Džinping presenetil svet: Priznal je, da je kitajsko gospodarstvo v težavah.

SiolNET 02.01.2024
Kitajska podjetja imajo težave pri pridobivanju novih poslov, brezposelni Kitajci pa ne morejo najti službe, je v novoletnem govoru priznal kitajski predsednik Ši Džinping. Kitajsko gospodarstvo je v težavah, je po poročanju CNN v novoletnem govoru… »

Ali je v slačilnici res ustrahoval Đokovića?

SiolNET 01.01.2024
Rafael Nadal je pred novo sezono povedal še svojo plat zgodbe, potem ko je Novak Đoković pred kratkim izjavil, da ga je Rafael Nadal na določen način v slačilnici ustrahoval oziroma da je bil to del taktike pred velikimi dvoboji. Ljubitelji tenisa… »

Rusko potniško letalo namesto na stezi pristalo na zamrznjeni reki

RTV Slovenija 30.12.2023
Letalo s 30 potniki na krovu je v četrtek zaradi napake pilota pristalo na zamrznjeni reki v bližini letališča na daljnem vzhodu Rusije. Poškodovanih na srečo ni bilo. "Letalo An-24 je pristalo zunaj pristajalne steze letališča Zirjanka," je v… »

Zagorela rojstna hiša pevke Beyonce #video

SiolNET 27.12.2023
Na božično jutro je v Houstonu zagorela rojstna hiša pevke Beyonce, poroča CNN. Gasilcem je uspelo požar pogasiti v nekaj minutah, družino, ki je tam živela, pa so evakuirali. Čeprav Beyonce in njena družina v hiši ne živijo že od njenega… »

V Betlehemu zaradi solidarnosti z Gazo ob božiču brez slovesnosti

RTV Slovenija 24.12.2023
Medtem ko bi moral biti Betlehem na okupiranem Zahodnem bregu v času božiča poln obiskovalcev, je letos skoraj povsem prazen. V mestu zaradi solidarnosti s Palestinci v Gazi, v kateri so izraelske sile ubile več kot 20.000 ljudi, ni božičnih… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem