Crna Gora

Zorman: Ne glede na prevetritev in pomladitev cilj ostaja enak

Dnevnik 25.04.2023
V zadnjem ciklusu kvalifikacij za EP 2024 v Nemčiji se bo moška rokometna reprezentanca Slovenije pomerila z Bosno in Hercegovino (jutri ob 20. uri v Cazinu) in Kosovom (v nedeljo ob 18. uri v Velenju). Slovenci so si že po štirih zmagah na štirih… »

Macron izrekel podporo črnogorskemu približevanju EU

Nova 24TV 19.04.2023
Foto: Twitter Čeprav Emmanuel Macron v svoji državi izvaja reforme, ki bi bile pri nas na rdeči strani Alp označene za neoliberalne, v normalnih državah pa desnosredinske, velja v zunanji politiki za Enfant Terrible evropske politike. Jasno je, da v… »

Odprti Balkan in EU se ne izključujeta

Delo 17.04.2023
Predsednik Jakov Milatović je naklonjen pobudi Odprti Balkan, organizacija Carnegie Europe državovidi v EU v petih letih. V nadaljevanju preberite: Črna gora je že toliko napredovala na evropski poti, da bi teoretično lahko postala članica Evropske… »

Črna gora: Vkorakala v banko, se lažno predstavila in odšla z milijonom evrov tujega denarja

Nova 24TV 16.04.2023
Prevarantka (Foto: Blic) Črnogorska policija išče osebo, ki je 12. aprila s ponarejenimi dokumenti stranke banke Lovćen z njenega računa dvignila 1,3 milijona evrov. Po poročanju črnogorskih “Vijesti” je banka policijo obvestila dan pozneje, ko… »

Cedevita Olimpija praznih rok iz Črne gore

RTV Slovenija 11.04.2023
Košarkarji Cedevite Olimpije so v predzadnjem krogu Lige ABA po razburljivi končnici izgubili v Baru proti Mornarju z 78:75. Ljubljančani so v zadnji četrtini dosegli le pet točk. Srečanje je 18 sekund pred koncem s trojko odločil prvi strelec… »

Črna gora, Srbska pravoslavna cerkev in Svetovna banka: Zgodovina sprenevedanja

Dnevnik 08.04.2023
Letošnje predsedniške volitve v Črni gori so bile neke vrste plebiscit proti Đukanoviću. Dvaintrideset let vladavine, najmanj dvakrat menjava dresa – življenje ob Miloševiću, potem pa nagel preobrat k »Evropi« in črnogorski neodvisnosti –… »

V Vinski Gori je neznani storilec ukradel dva starodobnika

Savinjsko Šalaške 06.04.2023
V Vinski Gori je neznani storilec vlomil v objekt ob stanovanjski hiši in ukradel dva starodobnika in sicer motorno kolo znamke BMW R 25, letnik okoli 1950, temno modre barve in motorno kolo znamke NSU 175, letnik okoli 1960, črne barve.… »

Predmeti Narodnega muzeja Slovenije na razstavi Prvi kralji Evrope v Chicagu

RTV Slovenija 05.04.2023
V Naravoslovnem muzeju v Chicagu so odprli razstavo Prvi kralji Evrope, ki prikazuje vzpon prazgodovinskih skupnosti od prvih naselbin do vladarskih družb železne dobe na evropskih tleh. Na ogled so tudi dragocenosti iz Narodnega muzeja Slovenije… »

ZIMA NA BALKANU OPLETA Z REPOM: Več držav v snežnem primežu, v Beogradu padel rekord (FOTO)

Regional 04.04.2023
Obilno sneženje, ki je zajelo dele Srbije, Kosova, Bosne in Hercegovine ter Črne gore, povzroča težave in zastoje v prometu, ponekod tudi težave pri dobavi električne energije. V Beogradu so danes presegli rekordno višino snežne odeje v aprilu… »

Gibanje Evropa zdaj z zmago Milatovića dobilo nov zagon

SiolNET 04.04.2023
V Evropi ni veliko znanega o Jakovu Milatoviću, novoizvoljenem predsedniku Črne gore, ki je premagal Mila Đukanovića, prozahodnega, a s korupcijo obremenjenega politika s sindromom Ludvika XIV., čigar več kot tri desetletja vladavine si bomo… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem