Crna Gora

Slovenke pristale v skupini s Francijo, Nemčijo in Veliko Britanijo

Delo 08.03.2023
Žreb skupinskega dela košarkarskega evropskega prvenstva za ženske, ki bo letos potekalo tudi v Sloveniji, je našim košarkaricam namenil skupino C. Slovenska ženska košarkarska reprezentanca bo na evropskem prvenstvu junija v Ljubljani igrala v… »

Pred Slovenci najtežja ovira na poti do Nemčije

RTV Slovenija 07.03.2023
Pred moško rokometno reprezentanco Slovenije sta dve najzahtevnejši tekmi v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2024. Črna gora je nasprotnik izbrancev Uroša Zormana: v četrtek v Podgorici in v nedeljo v Kopru. Štiri točke na dveh tekmah bi… »

Črna gora mora pasti

Primorske 03.03.2023
Konec tedna bodo prizorišča prve slovenske lige v dvoranskem nogometu mirovala, saj reprezentanco danes ob 18. uri v Podgorici čaka kvalifikacijska tekma za svetovno prvenstvo s Črno goro. PODGORICA > Pred slovensko člansko reprezentanco v dvoranskem… »

Bosanska skupina bi šla na Evrovizijo za vse, ki nimajo svojih predstavnikov

SiolNET 02.03.2023
Skupina Dubioza kolektiv s spletno peticijo zbira podpise za pobudo, da bi na letošnji Evroviziji nastopila v imenu držav, ki nimajo svojih evrovizijskih predstavnikov. Člani mednarodno najuspešnejše bosanske skupine Dubioza kolektiv so na spletu… »

Velike razlike v plačah: Slovenija vodi, sledi Hrvaška, na tretjem mestu presenečenje

Slovenske novice 01.03.2023
Cene rastejo, plače tudi, a ne sorazmerno in ne povsod enako. Tako se plače razlikujejo po regijah. Podatke o povprečni plači politiki pogosto uporabljajo, ko govorijo o svojih uspehih ali neuspehih svojih predhodnikov. V državah na Balkanu se s temi… »

Znani vsi udeleženci košarkarskega SP

Delo 28.02.2023
Znanih je vseh 32 reprezentanc, ki se bodo med 25. avgustom in 10. septembrom merile za naslov svetovnega prvaka v košarki. Četrtič bo na mundialu nastopila tudi slovenska izbrana vrsta, ki je v ponedeljek s porazom proti Izraelu zaključila evropski… »

Črnogorski parlament potrdil tri od štirih ustavnih sodnikov

RTV Slovenija 27.02.2023
Črnogorski parlament je potrdil imenovanje treh od štirih manjkajočih ustavnih sodnikov, s čimer so po pol leta končali blokado ustavnega sodišča. Predsednik Evropskega sveta Charles Michel je imenovanje pozdravil kot "pomemben korak do polno… »

Zaostreni odnosi med Moldavijo in Rusijo zaradi Pridnestrja

RTV Slovenija 26.02.2023
Odnosi med Moldavijo in Rusijo se zadnje dni spet zaostrujejo. Moldavska predsednica je Rusijo obtožila načrtovanja strmoglavljanja oblasti, ruske oblasti pa Moldaviji očitajo protirusko histerijo in Ukrajino obtožujejo načrtovanja napada na… »

Đukanović bo znova kandidiral za predsednika Črne gore

Dnevnik 25.02.2023
Črnogorski predsednik Milo Đukanović se bo na volitvah 19. marca znova potegoval za petletni predsedniški mandat. Glavni odbor njegove opozicijske Demokratske stranke socialistov (DPS) ga je v petek soglasno potrdil za kandidata stranke. Stranka je… »

Črna gora pod rusko-srbskim vplivom lahko postane mala Ukrajina

Delo 24.02.2023
V črnogorski Pobjedi so analizirali, kako se je s pomočjo Srbske pravoslavne cerkve spletla mreža ruskega vpliva. V nadaljevanju preberite: Evropska unija pričakuje, da bo Črna gora ponovno oživila delovanje državnih institucij in ustavnega… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem