Crna Gora

Ob bok najnaprednejšim: v Črni gori bodo začeli svoj vesoljski program

SiolNET 27.01.2023
Črna gora bo začela svoj vesoljski program, je po poročanju črnogorske tiskovne agencije Mina napovedal premier Dritan Abazović. Pojasnil je, da so že začeli razvijati satelit Luča, in izrazil prepričanje, da bo kmalu v orbiti. Svoja satelita ima… »

Gradovi kralja Matjaža bodo zadnji konec tedna v januarju

Slovenske novice 26.01.2023
Črna na Koroškem bo med 27. in 29. januarjem eno samo gradbišče. Zadnji konec tedna v januarju bodo na Matevžavih travnikih pod stadionom v središču Črne na Koroškem pripravili že 31. zimsko pravljico, imenovano Gradovi kralja Matjaža, kjer so… »

Je umor 34-letnika povezan s Kavaškim klanom?

24ur 25.01.2023
Likvidacija sredi belega dne v Ljubljani. So se krvavi obračuni zloglasnega Kavaškega klana iz Srbije in Črne gore preselili k nam? Dan po umoru 34-letnega Ljubljančana na Viču se je na družbenem omrežju TikTok pojavil domnevno opozorilni posnetek… »

Zorman: Preboj je zelo velik, a želeli smo si več

Dnevnik 24.01.2023
Slovenski rokometaši so svoje jubilejno, deseto svetovno prvenstvo na Poljskem in Švedskem, končali na desetem mestu. S tem so si skoraj zagotovo priigrali tudi vozovnico za kvalifikacije za OI 2024 v Parizu. Na šestih tekmah v Katovicah in Krakovu so… »

Dečka odnesel velik val, izginil je v morju: iščejo ga že peti dan (VIDEO, FOTO)

Slovenske novice 23.01.2023
Med sprehodom po Hercegnovem v Črni gori ga je odnesel val. 13-letnega dečka iz Črne gore je v torek, 17. januarja, okoli 22. ure s sprehajališča v Hercegnovem v Črni gori odnesel val, ko se je preveč približal razburkanemu morju. Reševalne ekipe… »

Zunanji ministri EU-ja za nadaljevanje pritiska na Črno goro v zvezi z ustavnim sodiščem

RTV Slovenija 23.01.2023
Zunanji ministri članic EU-ja so se po besedah Tanje Fajon na srečanju v Bruslju strinjali, da je treba nadaljevati izvajanje pritiska na Črno goro, da bi imenovala manjkajoče ustavne sodnike in izšla iz globoke politične in institucionalne krize. V… »

Kakšna tragedija: 33-letnico pred trgovino usmrtil snežni plug

Slovenske novice 23.01.2023
Zgodilo se je v dopoldanskih urah. Podobno kot pri nas tudi iz Črne gore poročajo o težavah na cestah zaradi sneženja. A ob tem se je tam zgodila tragedija. V središču Žabljaka na severu Črne gore je umrla 33-letnica. Kot so sporočili iz… »

Tanja Fajon / »Črna gora lahko resno skrene z evropske poti«

Mladina 23.01.2023
Zunanja ministrica Tanja Fajon pričakuje, da bodo v začetku februarja v Črni gori imenovani manjkajoči ustavni sodniki. Zunanja ministrica Tanja Fajon pričakuje, da bodo v začetku februarja v Črni gori imenovani manjkajoči ustavni sodniki. V… »

Fajonova: Črna gora lahko ob neimenovanju ustavnih sodnikov skrene z evropske poti

SiolNET 23.01.2023
Zunanja ministrica Tanja Fajon pričakuje, da bodo v začetku februarja v Črni gori imenovani manjkajoči ustavni sodniki. V nasprotnem primeru obstaja nevarnost, da ta država "resno skrene z evropske poti", je Fajonova povedala pred današnjim… »

V četrtfinale še Madžarska, Francozi boljši od Špancev, Slovenci SP zaključili z zmago

SiolNET 22.01.2023
Slovenskim rokometašem je petkov poraz proti Špancem odnesel uvrstitev v četrtfinale letošnjega svetovnega prvenstva na Poljskem in Švedskem, a je bila zadnja tekma zanje vseeno zelo pomembna. Slovenska četa je bila v nedeljo z 31:23 boljša od… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem