Izrael

BO SLOVENIJA PODALJŠALA NADZOR NA MEJAH? Poklukar opozarja, da so se razmere na Bližnjem vzhodu še poslabšale

Regional pred 2 dnevoma
Odločitev o tem, ali bo Slovenija podaljšala nadzor na mejah s Hrvaško in Madžarsko, bo znana v prihodnjih dneh, je danes v Gentu dejal notranji minister Boštjan Poklukar. Pri tem je opozoril, da so se razmere na Bližnjem vzhodu od oktobra, ko je… »

Izrael skrbijo morebitni ICC-jevi nalogi za aretacijo zaradi vojnih zločinov in genocida

RTV Slovenija pred 2 dnevoma
Izrael skrbi, da bi se Mednarodno kazensko sodišče (ICC) lahko pripravljalo, da zaradi vojnih zločinov v Gazi izda naloge za aretacijo izraelskih vladnih predstavnikov. ICC, ki lahko proti posameznikom vloži obtožnice zaradi vojnih zločinov… »

Bidnovo žongliranje za mir na Bližnjem vzhodu

Delo pred 2 dnevoma
Izrael naj bi bil pripravljen na prekinitev ognja v Gazi ob izpustitvi 33 talcev, ki jih je 7. oktobra lani zajel Hamas. V nadaljevanju preberite: Ameriški predsednik Joe Biden je izraelskemu premieru Benjaminu Netanjahuju v nedeljskem pogovoru »ponovil… »

Gaza: Ofenziva ali rešitev talcev

Dnevnik pred 3 dnevi
Zdi se, da se bo nekaj zgodilo zelo kmalu: ali bosta Hamas in Izrael vendarle dosegla dogovor o nekakšni prekinitvi ognja in izpustitvi talcev, ali pa se bo začela ofenziva na Rafo. Na več koncih Bližnjega vzhoda bodo danes iskali diplomatski preboj… »

Načelnost, doslednost, pravičnost, enaki standardi… kaj je že to?

Dnevnik pred 3 dnevi
A si res ne upamo, vsaj enkrat, uporabiti iste vatle pri dveh zadevah, ki sta si skorajda zrcalno podobni? Recimo najnovejši daj-dam med Izraelom in Iranom. Pa gremo po vrsti: 1. aprila Izrael napade z bojnimi letali iranski konzulat v Damasku, pobije… »

Hamas napovedal udeležbo na pogajanjih, izraelski predlog še preučuje

RTV Slovenija pred 4 dnevi
Potem ko je izraelski zunanji minister Izrael Kac v soboto omenil možnost preložitve načrtovane ofenzive v Rafi, če bo sklenjen dogovor s palestinskim gibanjem Hamas o izpustitvi talcev, je Hamas neuradno napovedal udeležbo na pogajanjih. Delegacija… »

Izrael omenja možnost preložitve ofenzive na Rafo, če bo Hamas izpustil talce

Dnevnik pred 4 dnevi
Izraelski zunanji minister Izrael Kac je v soboto omenil možnost preložitve načrtovane ofenzive na Rafo, če bo sklenjen dogovor s palestinskim islamističnim gibanjem Hamas o izpustitvi talcev. Hamas je sporočil, da izraelski predlog preučujejo, v… »

Izrael omenja možnost preložitve ofenzive na Rafo v primeru dogovora s Hamasom

Delo pred 4 dnevi
Hamas je sporočil, da izraelski predlog preučujejo, v soboto je objavil tudi nov video posnetek, na katerem so talci, ki jih zadržujejo v Gazi. Izraelski zunanji minister Izrael Kac je v soboto omenil možnost preložitve načrtovane ofenzive na Rafo… »

Na muhi umetne inteligence

Delo pred 4 dnevi
Strahovi glede militarizacije strojnega učenja se nezadržno uresničujejo, toda v skrajno banalnih različicah. V nadaljevanju preberite: Tretjega aprila sta izraelska medija +972 Magazine in Local Call prišla na dan s pričevanji najmanj šestih… »

Hamas preučuje najnovejši izraelski predlog za prekinitev ognja

Dnevnik pred 5 dnevi
Palestinsko islamistično gibanje Hamas preučuje najnovejši predlog Izraela za prekinitev ognja na območju Gaze, je danes sporočil namestnik vodje političnega krila Hamasa v Gazi. Kot je pojasnil, je izraelski predlog odgovor na predlog, ki ga je… »

Novice dneva »

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir

RTV Slovenija pred 58 minutamiše 6 povezanih

#video Na krilih Dončića Dallas ponovno do visoke zmage

Dnevnik pred 9 uramiše 5 povezanih

»Uporaba takšnih kemikalij ni osamljen primer«

Mladina pred 8 uramiše 1 povezana

OECD zvišal svetovno gospodarsko napoved

Delo pred 8 uramiše 3 povezane

Viktorijo Ši je »rodila« umetna inteligenca

Delo pred 58 minutamiše 3 povezane
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem