Izrael

Biden podpisal sveženj pomoč Ukrajini, Zelenski se zahvaljuje Američanom za zaščito demokracije

RTV Slovenija pred 8 dnevi
Ukrajinski predsednik Volodomir Zelenski se je zahvalil Američanom in predsedniku Joeu Bidnu za odobritev velikega svežnja pomoči, ob tem pa zatrdil, da bo Ukrajina naredila vse, kar je v njeni moči, da bo nadoknadila izgubljeni čas. Biden je po… »

Ameriški senat za prepoved aplikacije TikTok

Dnevnik pred 8 dnevi
Senatorji so z zakonom naložili lastniku, podjetju ByteDance s sedežem na Kitajskem, da mora TikTok prodati. ByteDance je že napovedal pritožbo. Če se kitajsko podjetje v enem letu ne odpove svojemu kronskemu dragulju, bosta morala Applov App Store… »

95 milijard dolarjev pomoči / »Amerika pošilja sporočilo svetu, da mu ne bo obrnila hrbta«

Mladina pred 8 dnevi
Ameriški senat je potrdil tudi predlog zakona o sankcijah proti Iranu, prodaji premoženja Rusov, ki podpirajo vojno v Ukrajini, in prepoved družbenega omrežja TikTok, če v določenem času ne zamenja svojega kitajskega lastnika. Ameriški senat je v… »

Biden / »ZDA bodo novo vojaško pomoč Ukrajini začele pošiljati ta teden«

Mladina pred 8 dnevi
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je v zahvali Bidnu in senatorjem poudaril, da je to orožje ključno za hitrejšo obnovo pravičnega miru. ZDA bodo po senatni potrditvi novo vojaško pomoč Ukrajini začele pošiljati ta teden, je v torek… »

ZDA POŠILJAJO V UKRAJINO ZA 60 MILIJARD DOLARJEV OROŽJA: Zelenski se je že zahvalil Bidnu in senatorjem

Regional pred 8 dnevi
Ameriški senat je v torek zvečer potrdil 95 milijard dolarjev vreden predlog zakona izredne pomoči, v katerem je več kot 60 milijard dolarjev pomoči za Ukrajino, 26 milijard dolarjev za Izrael in osem milijard dolarjev za Tajvan oziroma druge… »

Gaza se seli na ameriške univerze

Delo pred 10 dnevi
Vse pogostejša policijska posredovanja zaradi ogroženosti judovskih študentov. Policija je na newyorški univerzi NYU zaradi demonstracij proti vojni v Gazi aretirala več kot sto protestnikov, na Columbii na zgornjem Manhattnu so uvedli virtualno… »

Komisar ZN-a zgrožen nad poročili o množičnih grobiščih pod največjima bolnišnicama v Gazi

RTV Slovenija pred 9 dnevi
Visoki komisar ZN-a za človekove pravice Volker Türk je dejal, da je zgrožen nad uničenjem bolnišnic Naser in Šifa v Gazi ter nad poročili o množičnih grobiščih pod njima. Izraelski napadi se medtem z nezmanjšano silovitostjo nadaljujejo tudi… »

MZEZ odsvetuje potovanja v Iran, Irak, Sirijo, Jemen, Izrael in Libanon

RTV Slovenija pred 9 dnevi
Zunanje ministrstvo pred prvomajskimi prazniki odsvetuje vsa potovanja v Iran, Irak, Sirijo in Jemen, saj za te države velja najvišja stopnja varnostnega tveganja. Odsvetujejo tudi vsa potovanja v Izrael in Libanon. Za Iran, Irak, Sirijo in Jemen na… »

DOLG SEZNAM, KAM NE POTOVATI! Za vse te države velja črna ali rdeča stopnja varnostnega tveganja

Regional pred 9 dnevi
Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve pred prvomajskimi prazniki državljanom odsvetuje vsa potovanja v Iran, Irak, Sirijo in Jemen, saj za te države velja najvišja stopnja varnostnega tveganja, so danes sporočili na MZEZ. Odsvetujejo tudi vsa… »

Slovenija pohvaljena zaradi napredka pri pravicah skupnosti LGBTQ+

Mladina pred 9 dnevi
Poročilo ameriškega State Departmenta o človekovih pravicah po svetu prvič doslej v uvodu, kjer so ponavadi navedeni najhujši kršitelji, omenja tudi Izrael. Letošnje poročilo ameriškega State Departmenta o človekovih pravicah po svetu prvič… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem