Izrael

Genocidi se vrstijo

Gorenjski glas pred 5 dnevi
Pred tridesetimi leti se je v Ruandi izvršil eden največjih genocidov, leto pozneje se je zgodil domnevno genocidni poboj v Srebrenici, Južna Afrika je Izrael obtožila genocidnega ravnanja v Gazi … Bo genocidov kdaj konec? Osem faz genocidov Kaj je… »

Okupacija Gaze, judovstva in izraelske države

Delo pred 5 dnevi
Tragično obleganje v Gazi je tesno povezano s spremembami v izraelski politični kulturi. V nadaljevanju preberite: Izrael je nazorsko zelo raznolika država. Star judovski pregovor, ki pravi: Dva Juda, tri mnenja, se navezuje na judovsko šalo, da vsak… »

Kar 78,2 odstotka Slovencev podpira idejo, da bi se morala vojna v Ukrajini končati takoj

Mladina pred 6 dnevi
Utrujeni od vojne. Potem ko je ameriški kongres po mesecih cincanja sprejel sklep o finančni pomoči Ukrajini, skupaj s tisto za Izrael in Tajvan, se je zazdelo, da bo Ukrajina rešena. Teorija je šla takole: ker bo imela napadena država več denarja… »

Egipt posreduje pri pogovorih o izmenjavi talcev pred izraelsko invazijo na Rafo

RTV Slovenija pred 5 dnevi
Egiptovska diplomatska delegacija se je sestala z izraelskimi kolegi, da bi preiskala možnosti za ponoven začetek pogovorov o končanju vojne v Gazi in vrnitev preostalih izraelskih talcev. Izrael je pogajanjem pripravljen dati še "zadnjo priložnost"… »

V Gazi 300 kilogramov ruševin na kvadratni meter

Dnevnik pred 5 dnevi
Po ocenah Združenih narodov je v Gazi, kjer Izrael že več kot šest mesecev in pol izvaja vojaške operacije, na kvadratni meter približno 300 kilogramov ruševin, je danes sporočil Pehr Lodhammar iz Službe ZN za boj proti minam (UNMAS). Skupno je… »

ZN: V Gazi 300 kilogramov ruševin na kvadratni meter

Delo pred 6 dnevi
S sto tovornjaki bi za odstranitev vseh ruševin v Gazi potrebovali 14 let. Iz EU prihaja pomoč, tudi zatočišča. Po ocenah Združenih narodov je v Gazi, kjer Izrael že več kot šest mesecev in pol izvaja vojaške operacije, na kvadratni meter… »

Nekdanji grški minister za finance Janis Varufakis je zmagal, ker ni smel v Nemčijo

Mladina pred 6 dnevi
Zakaj policisti ne berejo Kanta? Potem ko je Hamas napadel Izrael, ta pa se je Palestincem maščeval z bombardiranjem Gaze, so mnoge države uvedle stroge omejitve protestiranja, še posebej protestov v podporo Palestincem. V Avstriji, na Madžarskem in… »

Izrael ponoči okrepil letalske napade na Rafo. Vojska v pripravah na invazijo postavila šotorišče.

RTV Slovenija pred 6 dnevi
Izrael je kljub opozorilom zaveznikov, da bi to lahko povzročilo množične žrtve, okrepil letalske napade na Rafo. Iz mesta nameravajo pred napadom evakuirati palestinske civiliste, za katere postavljajo ogromna šotorska naselja. Izrael je kljub… »

Za preiskavo množičnih grobišč

Dnevnik pred 7 dnevi
Izrael in Hamas navajata različne razlage tega, kdo leži v dveh množičnih grobovih pri bolnišnicah v Gazi, ki ju je oblegala in zasedla izraelska vojska, potem pa se je umaknila. Pri OZN in EU zahtevajo neodvisno preiskavo. Združeni narodi (ZN) in… »

Biden podpisal sveženj pomoč Ukrajini, Zelenski se zahvaljuje Američanom za zaščito demokracije

RTV Slovenija pred 7 dnevi
Ukrajinski predsednik Volodomir Zelenski se je zahvalil Američanom in predsedniku Joeu Bidnu za odobritev velikega svežnja pomoči, ob tem pa zatrdil, da bo Ukrajina naredila vse, kar je v njeni moči, da bo nadoknadila izgubljeni čas. Biden je po… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem