Izrael

Izrael pospešeno pripravlja kopensko ofenzivo na Rafo

Delo pred 10 dnevi
Po iranskem (proti)napadu na Izrael je mednarodni pritisk na Benjamina Netanjahuja močno popustil. V nadaljevanju preberite: Izraelska vojska je v zadnjih dneh – v globoki senci silnih napetosti med Iranom in Izraelom – močno okrepila napade na… »

Dva slovenska otroka umrla v Izraelu, to je pokazal nadzor

Zurnal24 pred 10 dnevi
V UKC Ljubljana so prejeli rezultate izrednega zunanjega strokovnega nadzora po smrti dveh otrok s prirojenimi srčnimi napakami na zdravljenju v Izraelu. "Ti kažejo in nas utrjujejo v prepričanju, da smo naredili vse prav in v najboljšem interesu… »

Izrael pričakuje, da bo ameriška vlada preklicala svojo namero

Mladina pred 10 dnevi
Izraelska vlada je pozvala ZDA, naj znova razmislijo o načrtovanih sankcijah proti bataljonu izraelske vojske zaradi kršitev človekovih pravic na Zahodnem bregu. Izraelska vlada je v nedeljo pozvala ZDA, naj znova razmislijo o načrtovanih sankcijah… »

Odstopil vodja izraelske vojaške obveščevalne službe / »Za vedno bom s seboj nosil strašno bolečino te vojne«

Mladina pred 10 dnevi
Aharon Haliva je prevzel odgovornost za napake. Vodja obveščevalnega direktorata izraelske vojske Aharon Haliva je prevzel odgovornost za napake, ki so pripeljale do napada Hamasa na Izrael 7. oktobra in ponudil svoj odstop, je danes sporočila… »

V izraelskih napadih na Rafo ubitih 18 ljudi, med njimi 14 otrok

RTV Slovenija pred 11 dnevi
Izrael je nadaljeval napade na mesto Rafa na jugu Gaze, kjer je bilo med 18 smrtnimi žrtvami obstreljevanja 14 otrok. Po odhodu izraelskih sil iz Han Junisa so v bližini bolnišnice našli množično grobišče z najmanj 50 trupli. Izrael je nadaljeval… »

Izrael / »V prihodnjih dneh bomo povečali vojaški in politični pritisk na Hamas«

Mladina pred 10 dnevi
Izraelski premier Netanjahu je pod pritiskom domače javnosti, da doseže dogovor o izpustitvi talcev iz rok Hamasa. Izraelski premier Benjamin Netanjahu je danes dejal, da bo Izrael v prihodnjih dneh povečal vojaški in politični pritisk na palestinsko… »

Palestinsko predsedstvo in Hamas obsodila ameriško odobritev pomoči Izraelu

Mladina pred 10 dnevi
Ameriška milijardna vojaška pomoč Izraelu kot "agresija proti palestinskemu ljudstvu" Palestinsko predsedstvo v Ramali je v soboto obsodilo odobritev ameriške milijardne vojaške pomoči Izraelu in jo označilo za "agresijo proti palestinskemu… »

Odpravljena blokada za ukrajinsko orožje

Dnevnik pred 10 dnevi
Spodnji dom kongresa je odobril 61 milijard dolarjev pomoči za Ukrajino, kar je več mesecev zahtevala Bela hiša. Veliko bosta dobila tudi Izrael in Tajvan. Glasovanje glede Ukrajine pa je pol leta pred volitvami povsem razklalo republikance. Ameriški… »

Netanjahu napovedal okrepitev pritiska na Hamas

Zurnal24 pred 10 dnevi
Izraelski premier Benjamin Netanjahu je danes dejal, da bo Izrael v prihodnjih dneh povečal vojaški in politični pritisk na palestinsko islamistično gibanje Hamas, da bi zagotovili izpustitev zajetih talcev v Gazi. Iz Han Junisa na jugu Gaze pa… »

Rešili dojenčico iz ubite matere

Dnevnik pred 10 dnevi
V izraelskem napadu v mestu Rafa v Gazi, kjer je v noči na nedeljo v okrepljenih napadih umrlo 19 ljudi, je bila skupaj z možem in hčerko ubita tudi noseča Palestinka. Kljub temu je zdravnikom uspelo rešiti še nerojeno deklico. Malčica se je rodila… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem