Kalifornija

Odlični slovenski nastopi

Delo pred 2 dnevoma
Ana Belac 11. v Kaliforniji, Katja Pogačar 24. v Južni Afriki. Od slovenskih profesionalnih golfistov so se v zadnjih dneh izkazali Ana Belac, Katja Pogačar in Žan Luka Štirn. Ana Belac je na tekmovanju prvenstvo IOA v okvirju Epson Toura v… »

Mačko od doma pomotoma odposlali v paketu

RTV Slovenija pred 2 dnevoma
Družina iz ameriške zvezne države Utah je pred kratkim pogrešila mačko. Na veliko presenečenje njenih skrbnikov je Galeana končala daleč od doma, v Kaliforniji. Ljubiteljica škatel je očitno neopaženo smuknila v paket, ki so ga vrnili Amazonu… »

SPRVA JE MISLILA, DA GRE ZA POTEGAVŠČINO: Njeno mačko so našli v paketu na drugem koncu države! (VIDEO)

Regional pred 2 dnevoma
Družina iz ameriške zvezne države Utah je znova našla svojo pogrešano mačko, potem ko so jo v začetku meseca v vrnjenem paketu pomotoma poslali več sto kilometrov daleč v Kalifornijo. Mačko Galeano je nato rešila zaposlena pri podjetju Amazon… »

Za Los Angeles Kings in Anžeta Kopitarja je dopust že zelo blizu

Delo pred 2 dnevoma
Edmonton je v 1. krogu končnice NHL še drugič zapored zmagal v Kaliforniji in ga od napredovanja loči le že zmaga. Slovenski hokejski as brez točke. Slovenski hokejski as Anže Kopitar je s svojimi Los Angeles Kings pred zahtevno nalogo po novem… »

Po univerzah vse več propalestinskih protestov. Ena izmed njih odpovedala podelitev diplom.

RTV Slovenija pred 5 dnevi
Na ameriških univerzah se krepijo protesti v podporo Palestincem. Univerza Južna Kalifornija (USC) je zaradi njih odpovedala podelitev diplom, kot razlog pa navedla varnostne ukrepe. Protesti so se začeli na newyorški univerzi Columbia, potekajo pa… »

Biden podprl pravico študentov do protestov, ki so zajeli ameriške univerze

RTV Slovenija pred 6 dnevi
Ameriški predsednik Joe Biden podpira svobodo izražanja na ameriških univerzah, hkrati pa obsoja antisemitizem, je sporočila Bela hiša, medtem ko vse več študentov na univerzah po vsej državi protestira proti izraelski vojni v Gazi. Protesti, ki… »

Luka s ključno trojko minuto in pol pred koncem, Dallas do zmage

Zurnal24 pred 7 dnevi
Dallas Mavericks so izenačili serijo. Na drugi tekmi v Los Angelesu so premagali Clippers s 96:93. LA Clippers in Dallas Mavericks so v Los Angelesu odigrali še drugo tekmo prvega kroga končnice. V nedeljo so bili prepričljivo boljši košarkarji iz… »

Državljanska vojna

RTV Slovenija pred 9 dnevi
V letu predsedniških volitev v ZDA bi od distopičnega filma z naslovom Državljanska vojna verjetno pričakovali namerno karikiran portret polarizirane ameriške družbe, ki prerokuje padec demokracije. Na srečo je Alex Garland ubral težjo pot. Alex… »

Dallas razbit v prvem polčasu, v drugem Luka in kolegi pokazali več

Zurnal24 pred 10 dnevi
Košarkarji Dallasa so na prvi tekmi končnice izgubili v Los Angelesu. Clippers so zmagali s 109:97. Dallas Mavericks in LA Clippers se v zadnjih petih letih še tretjič merijo v prvem krogu končnice, oba predhodna boja so po dokaj izenačenih serijah… »

Britanski princ je tudi uradno ameriški rezident

Delo pred 12 dnevi
Z novico je še dodatno poudaril čedalje večjo oddaljenost od svoje družine v Združenem kraljestvu. Britanski princ Harry je potrdil, da so mu ameriške oblasti odobrile vlogo za stalno prebivališče v ZDA. S tem je po poročanju AP še dodatno… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem