Kalifornija

Človek mora tudi samega sebe vedno znova na novo odkrivati

Delo 04.01.2024
Od kozmologije do statistične fizike: Uroš Seljak o preskoku v raziskovalni karieri in spodbujanju mladih k raziskovanju. Uroš Seljak, redni profesor na univerzi Berkeley v Kaliforniji, kjer vodi center za kozmološko fiziko, se v zadnjem obdobju… »

Avtonomna vožnja dobila turkizno barvo

RTV Slovenija 04.01.2024
Mercedes je prvi proizvajalec, ki je prejel zakonsko odobritev za označevalne luči, ki označujejo avtomatizirano vožnjo. Barva bi morala postati industrijski standard. Kako bomo vedeli, ali avto vozi v avtonomnem načinu, ali ima nad vozilom popoln… »

Še tretji zaporedni poraz za Los Angeles Kings

SiolNET 03.01.2024
Hokejisti Los Angeles Kings, ki jih kot kapetan vodi izkušeni Slovenec Anže Kopitar, so tokrat v severnoameriški ligi NHL doživeli poraz na domačem ledu. Ekipa s sredine lestvice vzhodne konference Toronto Maple Leafs je v Kaliforniji zmagala s 3:0… »

Kaj takega se Kopitarju in kraljem letos še ni zgodilo

Zurnal24 03.01.2024
Kopitarjevi kralji prvič v sezoni izgubili trikrat zaporedoma. Hokejisti Los Angeles Kings, ki jih kot kapetan vodi izkušeni Slovenec Anže Kopitar, so tokrat v severnoameriški ligi NHL doživeli poraz na domačem ledu. Ekipa s sredine lestvice vzhodne… »

Anže Kopitar in soigralci prvič v tej sezoni zašli v težave

Delo 03.01.2024
Naslednja tekma čaka Los Angeles v petek ob 4.30 po slovenskem času, ko bo gostil še Detroit Red Wings. Hokejisti Los Angeles Kings, ki jih kot kapetan vodi izkušeni Slovenec Anže Kopitar, so v severnoameriški ligi NHL doživeli poraz na domačem… »

Klub zadovoljnih žensk

RTV Slovenija 01.01.2024
Komična drama in romanca. Kaj se zgodi, ko štiri dame preberejo slavni erotični roman? Film z zvezdniško zasebno (Diane Keaton, Jane Fonda, Andy Garcia, Alicia Silverstone). Zgodba filma se dogaja v Kaliforniji, spremlja pa življenje štirih… »

Dallas za konec leta z 39 točkami Dončića odpravil Golden State

RTV Slovenija 30.12.2023
Košarkarji Dallasa so zadnjič na parketu v letu 2023 stopili v San Franciscu. Golden State so premagali s 132:122, Luka Dončić pa se je spogledoval z novim trojnim dvojčkom. Prispeval je 39 točk in deset podaj. Nastop 24-letnega Ljubljančana je bil… »

Video in foto: V tej restavraciji bodo roboti obračali burgerje in pekli krompirček

Necenzurirano 30.12.2023
Zaživela bo prva popolnoma avtonomna restavracija na svetu, z robotom, ki bo obračal burgerje in pekel krompirček. Pri 'CaliExpress by Flippy' so roboti kuharji v kuhinji ... tako na žaru kot pri pultu za cvrtje. Pripravljali bodo hamburgerje… »

Kopitar v mestu greha strašil aktualne prvake

Zurnal24 29.12.2023
V najmočnejši hokejski ligi na svetu so v noči na petek odigrali štiri tekme. Hokejisti Los Angelesa so ponoči gostovali v Las Vegasu in pri branilcih naslova Stanleyjevega pokala izgubili s 3:2. Slovenski zvezdnik v ligi NHL Anže Kopitar je bil… »

Anže Kopitar v Las Vegasu ni zmogel narediti vsega sam

Delo 29.12.2023
Hokejisti Los Angelesa so v NHL gostovali pri branilcih naslova Stanleyjevega pokala in izgubili z 2:3. Gol in podaja Slovenca. Hokejisti Los Angelesa Kings so v NHL gostovali v Las Vegasu in pri branilcih naslova Stanleyjevega pokala izgubili z 2:3… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem