Kina

Majda Širca: Kino teče in mnogo reče

SiolNET 11.11.2023
Čez desetletja nas bo zgodovina vprašala, kaj smo počeli v času, ko se je na sedanjih brutalnih in genocidnih vojnih prizoriščih brezkompromisno brisalo ljudstvo, ko je na vsakih deset minut umrl en otrok, ko so ozemlje ravnali s tlemi in ko je… »

KAJ PRINAŠA VIKEND❓

Spodnje Podravje 11.11.2023
V prihajajočem vikendu na Ptuj prinaša bogat program dogodkov za vse okuse. V petek, 10. novembra, se bo odvijala 44. razstava malih pasemskih živali v dvorani Campus Sava od 9. do 19. ure, hkrati pa bodo potekala tudi različna srečanja podpornih… »

Turistični začetek zaradi zdravilne Savinje

Delo 11.11.2023
Hotel Evropa je najstarejši pričevalec zgodovine hotelirstva v Celju, o 150-letni zgodovini je še danes in jutri v kinu Union na ogled dokumentarni film. Celjski Hotel Evropa se ta konec tedna posveča 150-letni tradiciji hotelirstva v mestu. Še danes… »

Po tragični nesreči lastnika se vrača legendarni slovenski portal?

SiolNET 10.11.2023
Potem ko je legendarni in izredno priljubljeni slovenski spletni portal za deljenje (piratskih) datotek Partis po smrti lastnika in glavnega programerja ter številnih tehničnih težavah junija letos dokončno ugasnil, je nekdo oživil domeno partis.si… »

Damjan Kozole: Imel sem izjemno srečo, da sem posnel večino filmov, ki sem jih želel posneti

RTV Slovenija 10.11.2023
"Vedno sta me privlačili dve stvari, pripovedovanje zgodb in fotografija oziroma rekel bi zgodbe in podobe," pravi filmski režiser in scenarist Damjan Kozole, ki ima v svoji filmografiji več kot ducat igranih celovečercev in kopico dokumentarnih… »

Čuden način življenja

RTV Slovenija 10.11.2023
Kavboj je v klasičnem vesternu robat prototip tradicionalne možatosti, Divji zahod pa prostor za vprašanja časti, maščevanja in poguma. Kaj se torej zgodi, ko žanr, ki do pred kratkim ni tematiziral kvirovske ljubezni, dobi v roke kralj španskega… »

Svet je še vedno lep

Delo 10.11.2023
Jutri bo Zlatan Čordić - Zlatko v Kinu Šiška predstavil svoj enajsti studijski album Svet je lep 2. V nadaljevanju preberite: Zlatko je v šestnajstletni karieri izdal enajst studijskih albumov. Nov z naslovom Svet je lep 2 je izšel digitalno ter v… »

Greste prvič na Liffe? Ti predlogi vam bodo pomagali.

SiolNET 08.11.2023
Ljubljanski mednarodni filmski festival (Liffe) ne spada med festivale prve lige, ki gostijo slavnostne premiere in jih obiščejo hollywoodski zvezdniki, ampak to je za filmoljube pravzaprav v redu, saj imamo namesto tega festival, ki je osredotočen na… »

Pošast

RTV Slovenija 08.11.2023
Če je Hirokazu Kore-eda v uspešnici Tatiči načel vprašanje, kaj v resnici pomeni pojem družine, v Pošasti na podoben način dekonstruira idejo resnice. To počne z ogromno mero razumevanja za kompleksna čustva otroka, ki je preobtežen s… »

Umrl je prvi slovenski knjižni agent, filmski distributer in knjižničar Marjan Geohelli

RTV Slovenija 07.11.2023
Poslovil se je Marjan Geohelli, avdiovizualni založnik in filmski distributer. Bil je prvi knjižni agent v Sloveniji, dolga leta tudi najbolj brane pisateljice Dese Muck. Bil je tudi kulturni delavec, publicist, civilnodružbeni aktivist in… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem