Kina

Svet je še vedno lep

Delo 10.11.2023
Jutri bo Zlatan Čordić - Zlatko v Kinu Šiška predstavil svoj enajsti studijski album Svet je lep 2. V nadaljevanju preberite: Zlatko je v šestnajstletni karieri izdal enajst studijskih albumov. Nov z naslovom Svet je lep 2 je izšel digitalno ter v… »

Greste prvič na Liffe? Ti predlogi vam bodo pomagali.

SiolNET 08.11.2023
Ljubljanski mednarodni filmski festival (Liffe) ne spada med festivale prve lige, ki gostijo slavnostne premiere in jih obiščejo hollywoodski zvezdniki, ampak to je za filmoljube pravzaprav v redu, saj imamo namesto tega festival, ki je osredotočen na… »

Pošast

RTV Slovenija 08.11.2023
Če je Hirokazu Kore-eda v uspešnici Tatiči načel vprašanje, kaj v resnici pomeni pojem družine, v Pošasti na podoben način dekonstruira idejo resnice. To počne z ogromno mero razumevanja za kompleksna čustva otroka, ki je preobtežen s… »

Umrl je prvi slovenski knjižni agent, filmski distributer in knjižničar Marjan Geohelli

RTV Slovenija 07.11.2023
Poslovil se je Marjan Geohelli, avdiovizualni založnik in filmski distributer. Bil je prvi knjižni agent v Sloveniji, dolga leta tudi najbolj brane pisateljice Dese Muck. Bil je tudi kulturni delavec, publicist, civilnodružbeni aktivist in… »

»Kot vsaka človeška dejavnost je tudi kino političen«

Mladina 07.11.2023
IZJAVA DNEVA. "Živimo v avdiovizualni dobi, naše stoletje je zasičeno z neobvladljivo količino podob. Da v tem kontekstu osmisliš film, ki ga predvajaš ali gledaš, zahteva ogromno znanja, razumevanja in dojemljivosti, obenem pa tudi vizualno… »

SLOVENIJA PIHA 0,0: S trezno vožnjo do koncerta

Regional 06.11.2023
Policisti danes začenjajo akcijo Slovenija piha 0,0, s katero opozarjajo na nevarnost vožnje pod vplivom alkohola. Do nedelje, torej vključno z Martinovim vikendom, bodo poostreno nadzirali psihofizično stanje voznikov in preverjali vsebnost alkohola… »

V Domžalah bomo kmalu videli poslednjega heroja

Domžalec 06.11.2023
V nedeljo, 12. novembra 2023, bo v evropskih kinematografih potekal Evropski art kino dan, ki je namenjen praznovanju kina in raznovrstnosti evropskega filma. Evropski art kino dan je nastal na pobudo združenj CICAE in Europa Cinemas. Na ta dan… »

Nagradna igra: z MMC-jem do kape 34. filmskega festivala Liffe

RTV Slovenija 04.11.2023
Le še nekaj dni nas loči od filmskega festivala Liffe, ki s pregledom aktualne svetovne kinematografije Ljubljano tako rekoč spremeni v meko sedme umetnosti. V sodelovanju z MMC-jem bo poskrbel tudi za vašo opravo - potrebujete le nekaj sreče in… »

Simon Popek programski vodja Liffa: Hočem, da me film lopne po glavi in poskuša biti nekaj drugačnega

Dnevnik 04.11.2023
Ljubljana bo med 8. in 19. novembrom znova zadihala s filmom. V mesto prihaja že 34. edicija ljubljanskega mednarodnega filmskega festivala Liffe, katerega organizacija in izvedba v mestni prestolnici, iz katere počasi izginjajo kinodvorane, postaja vse… »

Za zahtevne ljubitelje predrznega rocka

Delo 03.11.2023
Jutri bodo Archive v Kinu Šiška predstavili mojstrovino Call To Arms & Angels. V ljubljanski Kino Šiška se jutri ob 20. uri vrača britanska glasbena zasedba Archive, ki je občinstvo navdušila z nastopom leta 2015. Čeprav jih predalčkajo pod trip… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem