Kina

Mislim svoje mesto: Tatarski iz diskonta

Dnevnik 12.04.2023
Pred več desetletji so vsi Ljubljančani vedeli, da imajo najboljše krvavice in tatarski biftek v delikatesi hotela Slon, najboljšo pašteto iz gosjih jeter v delikatesi Kham v Zvezdi, najboljši sladoled pa pri Petričku na Cankarjevi cesti. Za… »

Timon Šturbej: Svobodo povezujem z morjem

Delo 10.04.2023
Mladega igralca lahko trenutno spremljamo v gledališču in v kinu, kjer je na ogled sveži celovečerni film ceste Jezdeca. V članku preberite: Osemindvajsetletni Mariborčan Timon Šturbej se je pred petimi leti pridružil ansamblu SNG Drama Ljubljana… »

Besednjak tokrat bolj oseben

Gorenjski glas 10.04.2023
V dvorani Kina Žiri so predstavili novo knjigo Mihe Nagliča, ki jo je poimenoval Mihatov besednjak in je neke vrste nadaljevanje njegovega Žirovskega besednjaka. V Žirovskem besednjaku, ki je izšel pred štirimi leti, je Miha Naglič s kratkimi… »

Predsednik vlade, ki je ponotranjil fašistične manire

Nova 24TV 08.04.2023
Odgovorni urednik tednika Demokracija dr. Metod Berlec Decembra predlani (16. 12. 2021) je sedanji predsednik vlade Robert Golob v Kinu Šiška na javni tribuni z naslovom “V kakšni državi želimo živeti?” kot takrat že nekdanji predsednik uprave… »

Na Reki zgradili 170 milijonov evrov vredno luksuzno križarko

RTV Slovenija 07.04.2023
V reški ladjedelnici so na prvo plovbo slovesno pospremili luksuzno polarno križarko Scenic Eclipse II. Ladjo so izdelali tri mesece pred rokom, vredna pa je 170 milijonov evrov. Sprejme lahko do 228 potnikov in 176 članov posadke, ima pa 114 kabin… »

VELIKONOČNEMU ZAJČKU V NEMČIJO PISALO 70.000 OTROK: Kaj so v pismih razkrili in česa so si najbolj želeli? (FOTO)

Regional 07.04.2023
Mir na zemlji ali obisk kina - to so nekatere od želja, ki jih je na tisoče otrok z vsega sveta letos poslalo velikonočnemu zajčku v Ostereistedtu na severu Nemčije. Na velikonočni pošti v vasi 30 kilometrov severovzhodno od Bremna, katere ime bi… »

Reška zasedba Paraf se vrača na odre

Delo 07.04.2023
Nocoj nam bo na Orto festu predstavila tudi nove skladbe. V nadaljevanju preberite: Reška skupina Paraf je bila vedno močno povezana z ljubljansko punk sceno. Danes ob 20. uri bodo nastopili v Orto baru na Orto festu in prvič v polni postavi, saj bo… »

Kam za velikonočni vikend?

Spodnje Podravje 06.04.2023
👉 PETEK, 7. APRIL Ob 9.00, Kako naprej? – ob kavi in čaju (podporna skupina za družine), Špajza modrosti Ob 17.30, Brata super Mario film, Mestni kino Ptuj Ob 18.00, Delavnica o participativnem proračunu za mlade, Mestni kino Ptuj (mala dvorana)… »

Na odru bo stal Miha Kralj in ne njegov hologram

Mladina 06.04.2023
Legendarni glasbenik, ki so ga nekoč oklicali za jugoslovanskega Jean-Michela Jarreja, bo premierno predstavil svojo dolgo pričakovano novo ploščo Parallel Mirror, prvo po skoraj 40 letih. V Kinu Šiška bo zvečer nastopil Miha Kralj, ki velja za… »

Miha Kralj, "slovenski Jean-Michel Jarre", po skoraj 40 letih z novim albumom

RTV Slovenija 06.04.2023
V Kinu Šiška bo zvečer nastopil Miha Kralj, ki velja za pionirja slovenske elektronske glasbe. Legendarni glasbenik, ki so ga nekoč oklicali za jugoslovanskega Jeana-Michela Jarra, se vrača z albumom Parallel Mirror, ki je nastajal šest let… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem