Kina

Na misiji evropskega rockovskega povezovanja

Delo 04.05.2023
Legendarna zasedba Wayneja Husseyja The Mission po dolgem času spet pri nas. Jutri bo nastopila v Kinu Šiška. V nadaljevanju preberite: Znamenito britansko zasedbo temačnega rocka, The Mission, sta leta 1986 ustanovila nekdanja člana The Sisters of… »

Na domžalsko veliko platno prihaja dokumentarec Konoplja osvobaja

Domžalec 02.05.2023
V soboto, 10. maja 2023, lepo vabljeni ob 20. uri v Mestni kino Domžale na ogled domžalske premiere dokumentarnega filma z naslovom Konoplja osvobaja. Po projekciji filma sledi še pogovor z režiserjem Miho Čelarjem. Protagonist filma je Janko Pirc… »

Izginjanje v Domžalah

Domžalec 30.04.2023
V torek, 9. maja 2023, lepo vabljeni na ogled domžalske premierne projekcije dokumentarnega filma Izginjanje s pričetkom ob 20. uri v Mestnem kinu Domžale. Po projekciji filma bo na vrsti pogovor z ekipo filma. Stari oče Andrine Mračnikar je leta… »

Kje bo kresovanje in drugi dogodki v vikendu

Spodnje Podravje 26.04.2023
👉 ČETRTEK, 27. APRIL V delovnem času muzeja, Poglej v muzej, počitniške dejavnosti za družine: uganke neugnanke, muzejski kartončki in javna vodstva za družine, Ptujski grad Ob 9.00, Tradicionalno prvomajsko kolesarjenje, Zavod za šport… »

100 let od rojstva Rape Šuklje, ki je izžarevala "kulturno širino in svetovljanski lesk"

RTV Slovenija 26.04.2023
26. aprila 1923 se je rodila publicistka in prevajalka pa tudi filmska in gledališka kritičarka Rapa Šuklje. Med drugim je bila dolgoletna urednica oddaje Gremo v kino na takratnem Radiu Ljubljana in soustanoviteljica revije Ekran. V meščansko… »

Film na telefonu ni film

Delo 25.04.2023
Režiser David Lynch pogreša kinematografe in celovečerne filme. Kultni filmski režiser David Lynch se že dolgo ni pojavil v javnosti, a je pred kratkim prekinil medijski molk in spregovoril za francosko filmsko revijo Cahiers du Cinéma. V intervjuju… »

Trump, Putin in Laibach

Primorske 24.04.2023
Že spet Laibach? Ja, o takih koncertih je potrebno pisati. Četudi na kratko. “Ljubezen je še živa,” so sporočili Laibach in minuli petek publiko v razprodani dvorani Kina Šiška popeljali na popotovanje po vesolju. LJUBLJANA > V prvem, nekoliko… »

TV namigi: Da Vincijeva šifra, Nekdo, nekje in Tednik

Delo 24.04.2023
Profesor simbologije Robert Langdon raziskuje umor v Louvru, druga sezona humoristične nanizanke, v Tedniku pa tudi o odnosih med materami in hčerami. Ponedeljek, 24. aprila Da Vincijeva šifra: Kino ob 20.00 Vikendova ocena: 3 (od 5) The Da Vinci Code… »

Dominik Mencej: Film je zame način pobega

Delo 23.04.2023
Obetavni režiser je v celovečernem prvencu prikazal Slovenijo v 90. letih, z njo pa duha časa in prostora, ki je bil poln upanja, sanj in tudi bolečine. V članku preberite: Da bo režiser, je Dominik Mencej ugotovil v srednji šoli, a pot do tega ni… »

Skupina Laibach bo igrala v Ljubljani

SiolNET 21.04.2023
V sklopu drugega dela evropske koncertne turneje Love Is Still Alive bo legendarna skupina Laibach z novimi skladbami nastopila tudi v Kinu Šiška. Nocojšnji koncert je že razprodan. Dodatnega bodo odigrali v soboto. Laibach so januarja pri založbi… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem