Kosovo

Ne le Clinton, tudi Blair bo mahal s Kosova

Delo pred 10 urami
Spomeniki, ulice, avenije, trgi in otroci dobivajo podobe in imena v čast pomembnim likom iz zgodovine. V nadaljevanju preberite: Zakaj bo nekdanji britanski premier in kasneje svetovalec srbskega predsednika Aleksandra Vučića Tony Blair dobil večji… »

Svet Evrope in resolucija o Srebrenici trn v peti Srbije

Dnevnik pred 1 dnevom
Kosovo je vse bliže članstvu v Svetu Evrope, v katerem je 46 držav. Sredi maja bi ministri držav članic lahko sprejeli končno odločitev. V začetku maja pa bo generalna skupščina OZN glasovala o resoluciji o Srebrenici, ki bi 11. junij razglasila… »

Na Kosovu nastaja kip Tonyja Blaira. Poklanjajo se mu tudi številni Tonibleri, Toniji in Bleri.

RTV Slovenija pred 2 dnevoma
Na Kosovu ob 25-letnici Natovega bombardiranja takratne Zvezne republike Jugoslavije postavljajo kip nekdanjemu britanskemu premierju Tonyju Blairu, ki ga zaradi njegove vloge pri omenjenem dogajanju naravnost poveličujejo. Kip v naravni velikosti je… »

Enajst predsednikov vnovič podprlo Aleksandra Čeferina

Delo pred 2 dnevoma
Tirana je bila prizorišče srečanja voditeljev nacionalnih nogometnih zvez iz širše regije jugovzhodne Evrope. Tirana je bila prizorišče srečanja voditeljev nacionalnih nogometnih zvez iz širše regije jugovzhodne Evrope. Srečanje je gostil… »

Pirc Musar v Prištini: Slovenija močno podpira evropske integracije Kosova

RTV Slovenija pred 3 dnevi
Slovenija močno podpira evropske integracije Kosova, saj so ključne za stabilnost celotnega območja, je v Prištini zagotovila predsednica Slovenije Nataša Pirc Musar ob srečanju s kosovsko kolegico Vjoso Osmani. V okviru prvega obiska na Kosovu se… »

Bo Pahor postal posebni odposlanec EU

Gorenjski glas pred 7 dnevi
Golob brezpogojno podpira Pahorja Nekdanji predsednik republike Borut Pahor je v sredo za STA potrdil, da želi na položaju posebnega odposlanca EU za dialog med Beogradom in Prištino naslediti slovaškega diplomata Miroslava Lajčaka, ki se mu avgusta… »

Pahor bi bil odposlanec EU za dialog med Beogradom in Prištino, Golob ga podpira

Dnevnik pred 8 dnevi
Nekdanji predsednik republike Borut Pahor želi na položaju posebnega odposlanca EU za dialog med Beogradom in Prištino naslediti Miroslava Lajčaka. Podporo Pahorju je danes izrekel tudi premier Robert Golob. Položaj odposlanca od aprila 2020 zaseda… »

(Nedeljski dnevnik) Josuke Arai, predsednik Toyote Adrie: Slovenci in Japonci smo si precej podobni

Dnevnik pred 12 dnevi
Prvi mož največjega svetovnega avtomobilskega podjetja za področje Slovenije, Hrvaške, Srbije, BiH, Kosova in Črna Gore je navdušen nad življenjem v Sloveniji. V Sloveniji na vodilnih položajih številnih podjetij, katerih »sedež vseh sedežev«… »

Na Finskem dan žalovanja, eden izmed ranjenih otrok je s Kosova

Delo pred 16 dnevi
Finci so ljubitelji orožja, po številu orožja na sto prebivalcev se država uvršča na osmo mesto. Po torkovem streljanju v šoli, kjer je življenje izgubil eden od treh ranjenih, je danes na Finskem dan žalovanja. Zastave po vsej državi so v tem… »

ČAKA GA ZAPOR V ALBANIJI IN ITALIJI: Na Kosovu so prijeli enega največjih albanskih preprodajalcev droge

Regional pred 16 dnevi
Na Kosovu so na osnovi mednarodne tiralice prijeli "mamilarskega barona", 54-letnega albanskega državljana, ki velja za enega največjih preprodajalcev mamil v zgodovini Albanije, s stiki in povezavami po vsej Evropi in Južni Ameriki. Gre tudi za… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem