Kosovo

Nasilje nad ženskami ali prostitucija; preobrat tik pred sodbo Xhabaleju

Necenzurirano 26.03.2024
Čeprav je bila za petek predvidena razglasitev sodbe Karanfilu Xhabaleju, državljanu Kosova, ki mu tožilstvo očita, da je bil nasilen do svojega dekleta in da jo je silil v prostitucijo, je prišlo do preobrata. Po sklepnih besedah je odvetnik… »

Srbija in Kosovo vsak s svojim predlogom glede vprašanja dinarja

Dnevnik 25.03.2024
Srbska in kosovska stran sta danes predstavili vsaka svoj predlog v zvezi z uredbo kosovske centralne banke (CBK), ki ukinja srbski dinar. Pogovori se bodo nadaljevali naslednji teden, je danes po srečanju v Bruslju sporočil posebni odposlanec Evropske… »

KAMERE SO GA UJELE PRI KOZINI: 60-letni Italijan po zadnji gumi (FOTO)

Regional 25.03.2024
Policisti so v nedeljo zjutraj na avtocesti na območju Obrežja zaradi prekoračitve hitrosti ustavili štiri tuje državljane in jim izrekli globo. V soboto in nedeljo popoldan pa so na območju Kozine zasačili tudi dva prehitra voznika motornih koles… »

Z motorjem po enem kolesu, ni se končalo dobro

Zurnal24 25.03.2024
Policisti so v nedeljo zjutraj na avtocesti na območju Obrežja zaradi prekoračitve hitrosti ustavili štiri tuje državljane in jim izrekli globo. V soboto in nedeljo popoldan pa so na območju Kozine zasačili tudi dva prehitra voznika motornih koles… »

Mineva 25 let od začetka Natovega bombardiranja Zvezne republike Jugoslavije

RTV Slovenija 24.03.2024
Na današnji dan pred 25 leti je zveza Nato začela zračne napade na tedanjo Zvezno republiko Jugoslavijo (ZRJ), ki so trajali 78 dni, po njih pa so se srbske sile umaknile s Kosova. Civilnih žrtev bombardiranja je bilo okoli 500. V Srbiji se bodo ob… »

Poklukar: Tihotapljenje ljudi je pereč varnostni izziv

Dnevnik 23.03.2024
Skupaj smo močnejši, je ključno vsebino po včerajšnjem neformalnem srečanju ministrov za notranje zadeve držav procesa Brdo strnil minister Boštjan Poklukar. Srečanje na Brdu pri Kranju je bilo namenjeno vprašanju migracij na Zahodnem Balkanu in… »

Četrt stoletja po toči raket Kosovo za Srbe ostaja srce Srbije

Delo 23.03.2024
Natovo posredovanje leta 1999 Srbija vidi kot konec prava, Kosovo pa kot akcijo, iz katere se je rodila nova država. V nadaljevanju preberite: Četrt stoletja po tem, ko so Natova letala Srbijo in Črno goro zasula z raketami in tako ustavila nasilje nad… »

Dvajset let v Natu: Dolina miru v coni somraka

Dnevnik 23.03.2024
Pred desetletjem je bil ob okrogli obletnici slovenskega članstva v Natu v Objektivu objavljen moj prvi članek. Slikar Matej Stupica je na naslovnici temo likovno interpretiral kot žaganje Nata. Po prvem desetletju smo bili v Natu bolj njegova članica… »

SKUPAJ V BOJ PROTI TIHOTAPLJENJU MIGRANTOV: Krepitev policijskega sodelovanja med državami

Regional 22.03.2024
Skupaj smo močnejši, je sklep, ki ga je po današnjem neformalnem srečanju ministrov za notranje zadeve držav procesa Brdo podal minister Boštjan Poklukar. Srečanje na Brdu pri Kranju je bilo namenjeno vprašanju migracij na Zahodnem Balkanu in v… »

Regija tesnobno pričakuje pravoslavno veliko noč

Delo 21.03.2024
Priština je posvarila, da bi srbska vojska lahko prišla na Kosovo, in pozvala Nato, naj poveča vojaško prisotnost. V nadaljevanju preberite: Srbski predsednik Aleksandar Vučić, vodja Republike Srbske Milorad Dodik in poglavar Srbske pravoslavne… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem