Kosovo

PODPORA SLOVENCEV NATU UPADLA: Golob danes Stoltenbergu zagotovil, da smo "pripravljeni prispevati več" (FOTO)

Regional 21.03.2024
Slovenija je v svojih 20 letih članstva v Natu pomembno vlogo odigrala predvsem pri stabilizaciji Zahodnega Balkana, je danes ob obisku premierja Roberta Goloba povedal generalni sekretar Nata Jens Stoltenberg. Pozdravil je Golobovo napoved, da je… »

»Slovenija je že dve desetletji visoko cenjena zaveznica v Natu«

Mladina 21.03.2024
Slovenija je v svojih 20 letih članstva v Natu pomembno vlogo odigrala predvsem pri stabilizaciji Zahodnega Balkana, je povedal generalni sekretar Nata Jens Stoltenberg. Slovenija je v svojih 20 letih članstva v Natu pomembno vlogo odigrala predvsem pri… »

Golob obljubil, da bomo na misijo poslali več naših vojakov

Zurnal24 21.03.2024
Predsednik vlade Robert Golob je na obisku na sedežu Nata. Slovenija je v svojih 20 letih članstva v Natu pomembno vlogo odigrala predvsem pri stabilizaciji Zahodnega Balkana, je danes ob obisku premierja Roberta Goloba povedal generalni sekretar Nata… »

Stoltenberg: Slovenija je odigrala pomembno vlogo pri stabilizaciji Zahodnega Balkana

RTV Slovenija 21.03.2024
Slovenija je v svojih 20 letih članstva v Natu pomembno vlogo odigrala predvsem pri stabilizaciji Zahodnega Balkana, je ob obisku premierja Roberta Goloba povedal generalni sekretar Nata Jens Stoltenberg. "Slovenija je že dve desetletji visoko cenjena… »

O preživetju Ukrajine se odloča v ZDA

Dnevnik 20.03.2024
Obrambni ministri več kot 50 držav, ki z orožjem in strelivom podpirajo Ukrajino, so se znova sestali na usklajevanjih za nadaljnjo pomoč napadeni državi. V nemškem Ramsteinu je ameriški obrambni minister Lloyd Austin dejal, da sta ogrožena… »

ZDA zaskrbljene zaradi težav z dinarjem na Kosovu

RTV Slovenija 15.03.2024
Posebni odposlanec ZDA na Kosovu Gabriel Escobar je dejal, da gre pri zapletih po ukinitvi dinarja kot plačilne enote na severu Kosova za urgentno humanitarno vprašanje. Escobar je napovedal tudi nov krog dialoga med Beogradom in Prištino. Escobar se… »

Ukinitev dinarja je gospodarstvo Kosova pahnila v kaos

Delo 14.03.2024
Ameriška administracija znova ostro proti enostranski odločitvi kosovske centralne banke. V nadaljevanju preberite: Posebni odposlanec ameriškega State Departmenta za Balkan Gabriel Escobar je ta teden na turneji po Zahodnem Balkanu. V krajšem… »

BiH ujela evropski širitveni voz

Dnevnik 13.03.2024
Evropska komisija državam članicam predlaga začetek pristopnih pogajanj z BiH. Sarajevo tako skače na širitveni voz, kjer so že štiri zahodnobalkanske države, Ukrajina, Moldavija in Gruzija. Močno pa za njim zaostaja Kosovo. Potem ko BiH decembra… »

O županih na referendumu že prihodnji mesec

Delo 11.03.2024
Referendum o razrešitvi županov v štirih občinah na severu Kosova - Severna Mitrovica, Zvečan, Leposavić in Zubin Potok - bo 21. aprila. Referendum o razrešitvi županov v štirih občinah na severu Kosova bo potekal 21. aprila, je v petek… »

Telekom povečal dobiček za četrtino

Delo 08.03.2024
Operaterju je uspelo lani v Sloveniji nekoliko povečati število maloprodajnih uporabnikov mobilne telefonije. V nadaljevanju preberite: Telekom Slovenije je lani ustvaril 47 milijonov evrov čistega dobička, četrtino več kot leto pred tem. To je… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem