Kosovo

Če je bila v minusu, je morala seksati tudi v nedeljo

Zurnal24 14.02.2024
Na sojenju Hajzerju Muzliukaju zaradi zlorabe prostitucije je podrobnosti predstavila oškodovanka z umetniškim imenom Vanesa. Vanesa, kot se je najpogosteje z umetniškim imenom predstavljala ljubljanska prodajalka ljubezni, naj bi morala Hajzerju… »

#kosovo Za Srbe je Kurtijeva ukinitev dinarja etnično čiščenje

Dnevnik 13.02.2024
Več tisoč kosovskih Srbov je v ponedeljek v srbskem delu Mitrovice protestiralo proti odločitvi vlade v Prištini, da ukine srbski dinar kot plačilno sredstvo. Beograd uporablja dinar za izplačevanje pokojnin in socialne pomoči kosovskim Srbom ter… »

Srbi v Severni Mitrovici protestirajo proti ukinitvi dinarja: "Pokojnine ne dam Kurtiju"

RTV Slovenija 12.02.2024
V Severni Mitrovici so Srbi protestirali proti nedavni ukinitvi prometa z dinarji in k ukrepanju pozivali mednarodno skupnost. Sporočali so, da ukinitev ogroža njihov obstoj, da so na Kosovu brez pravic in brez normalnih pogojev za življenje. Protest… »

Orosilo vam bo oko! Kosova reakcija ob prvi zmagi navdušila svet

Zurnal24 11.02.2024
Lovro Kos je v Lake Placidu prišel do svoje prve zmage v svetovnem pokalu ter s svojo reakcijo ob zmagoslavju orosil marsikatero oko. Slovenski smučarski skakalec Lovro Kos je zmagal na prvi tekmi za svetovni pokal v Lake Placidu v ZDA in tako prvič v… »

Kosovo preprečilo dostavo dinarja tamkajšnjim Srbom

Dnevnik 07.02.2024
Priština je danes preprečila vstop vozila s srbskimi dinarji, namenjenimi za izplačila plač, pokojnin, socialnih izdatkov in drugih izplačil Srbom na ozemlju Kosova, je sporočila srbska centralna banka (NBS). Kosovo je vstop zavrnilo nekaj dni po… »

Srbija se oborožuje do zob. Grozi Balkanu nova vojna?

SiolNET 05.02.2024
Srbija, ki se še vedno ni odpovedala Kosovu, se vse bolj oborožuje. Po nekaterih podatkih je za oborožitev v zadnjih letih porabila več denarja kot vseh drugih pet držav zahodnega Balkana skupaj. Grozi Balkanu izbruh nove vojne, še zlasti, če bo… »

Zunanje ministrstvo pripravilo non-paper o Gazi, ki temelji na izkušnjah iz BiH-a in s Kosova

RTV Slovenija 02.02.2024
Na zunanjem ministrstvu so pripravili non-paper, kako na podlagi slovenskih izkušenj iz BiH-a in Kosova pristopiti k reševanju krize v Gazi. Namen neuradnega dokumenta je neformalna razprava v EU-ju, ne gre pa za uradno stališče Slovenije, so dodali… »

Na zunanjem ministrstvu pripravili non-paper o reševanju krize v Gazi

Dnevnik 02.02.2024
Na zunanjem ministrstvu (MZEZ) so pripravili non-paper z razmišljanji, kako na podlagi slovenskih izkušenj iz BiH in Kosova pristopiti k reševanju krize v Gazi. Kot so danes za STA pojasnili na ministrstvu, je namen dokumenta prispevati k neformalni… »

Na zunanjem ministrstvu nastal non-paper o Gazi

SiolNET 02.02.2024
Na zunanjem ministrstvu (MZEZ) so pripravili non-paper z razmišljanji, kako na podlagi slovenskih izkušenj iz BiH in s Kosova pristopiti k reševanju krize v Gazi. Kot so danes za STA pojasnili na ministrstvu, je namen dokumenta prispevati k neformalni… »

Priština umika dinar kot plačilno sredstvo na Kosovu

Delo 02.02.2024
Odločitev o odpravi možnosti plačevanja s srbskimi dinarji deležna veliko kritik v Beogradu. V nadaljevanju preberite: Vlada v Prištini je sklenila, da s prvim februarjem srbski dinar ni več veljavno plačilno sredstvo na večinsko srbskem severu… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem