Kosovo

Na Kosovu gotovinske transakcije samo še v evrih

SiolNET 01.02.2024
Evro je danes postal edina valuta za gotovinske transakcije na Kosovu, kar v praksi pomeni ukinitev srbskega dinarja. EU je danes ponovno izrazila zaskrbljenost nad posledicami, ki bi jih ukinitev dinarja lahko imela na življenje kosovskih Srbov… »

Vsak dan bi morala seksati s 24 moškimi

Zurnal24 30.01.2024
Hajzer Muzliukaj je na ljubljanskem okrožnem sodišču znova zanikal krivdo za zlorabo prostitucije. Državljanu Kosova Hajzerju Muzliukaju so zaradi zlorabe prostitucije že sodili, a ga je sodnik Srečko Škerbec oprostil, ker da očitki iz obtožnice… »

Zloraba prostitucije: Zahteval 400 evrov za “zaščito”

Dnevnik 30.01.2024
Včeraj se je začelo ponovljeno sojenje 35-letnemu Hajzerju Muzliukaju zaradi izkoriščanja prostitucije. Na prvem ga je senat oprostil, češ da tožilec v izreku obtožbe ni opisal vseh elementov kaznivega dejanja. Višje sodišče je ocenilo, da to… »

"Načrt za rast bi lahko spremenil igro na Zahodnem Balkanu in podvojil obseg gospodarstev"

RTV Slovenija 22.01.2024
Načrt Evropske unije za Zahodni Balkan v znesku šest milijard evrov bi lahko v prihodnjem desetletju podvojil obseg regionalnih gospodarstev, je na vrhu v Skopju dejal generalni direktor Evropske komisije za sosedstvo in širitvena pogajanja Gert Jan… »

Na Kosovu bi kot edina valuta za gotovinsko poslovanje veljal evro, Srbi ogorčeni

RTV Slovenija 20.01.2024
Na severu Kosova, kjer so Srbi doslej uporabljali predvsem srbske dinarje, je veliko zaskrbljenosti zaradi napovedi kosovske centralne banke, da bo od prvega februarja na Kosovu edina valuta za gotovinsko poslovanje evro. Srbski predsednik Aleksandar… »

V Beogradu shod ob šesti obletnici smrti Oliverja Ivanovića

RTV Slovenija 17.01.2024
V Beogradu se je v torek zvečer zbralo več tisoč privržencev opozicije, tako kot vsako leto ob obletnici smrti srbskega opozicijskega voditelja s Kosova Oliverja Ivanovića. Ivanovića so neznanci pred šestimi leti iz avtomobila ustrelili pred… »

Kozmetičarka skovala peklenski načrt in svojo »dvojnico« zvabila v smrtonosno past

Necenzurirano 17.01.2024
Da bi uprizorila lastno smrt in zaživela pod novo identiteto, je našla žensko, ki ji je bila podobna. Skupaj s pajdašem sta jo brutalno umorila. Na sodišču v bavarskem Ingolstadtu te dni zatožne klopi grejeta 24-letna ženska z nemškim in iraških… »

ZAPELJAL NA NASPROTNI PAS IN TRČIL V TOVORNJAK: Voznik zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče

Regional 16.01.2024
Na območju Litije je v prometni nesreči, ki se je pri kraju Ribče zgodila nekaj po 14.30, umrl 43-letni voznik kombija, sicer državljan Kosova, po tem ko je na kraju nesreče utrpel hude poškodbe. Preminuli je med vožnjo zapeljal na nasprotno… »

V nesreči pri Ribčah je umrl 43-letni državljan Kosova

Delo 16.01.2024
V prometni nesreči na cesti med Ljubljano in Litijo so bila udeležena štiri vozila. S Policijske uprave Ljubljana sporočajo, da so jih nekaj po 14.30 uri obvestili o prometni nesreči na cesti med Ljubljano in Litijo pri kraju Ribče, ki je zahtevala… »

Na Kosovu eksplodirala bomba

SiolNET 16.01.2024
V eksploziji ročne bombe v Severni Mitrovici na severu Kosova, kjer živi večinoma srbsko prebivalstvo, sta bili ponoči ranjeni dve osebi, danes poročajo tamkajšnji mediji. Policija dogodek še preiskuje, a meni, da ne gre za etnično motiviran… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem