Kosovo

Resen diplomatski škandal brez globljega cilja

Delo pred 8 dnevi
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je v stiski na vseh straneh, z žaljivkami Sloveniji nagovarja svoje volivce. Premier Robert Golob in zunanja ministrica Tanja Fajon sta žalitve srbskega predsednika Aleksandra Vučića na račun Slovenije po… »

Vučić: Opravičujem se Slovencem in ne slovenskim politikom

Dnevnik pred 8 dnevi
Slovensko zunanje ministrstvo je zaradi žaljivih izjav srbskega predsednika Aleksandra Vučića na račun Slovenije po zasedanju VS ZN o Kosovu na zagovor poklicalo odpravnika poslov na srbskem veleposlaništvu v Ljubljani, je danes na Brdu pri Kranju… »

#video »Nova sramota Vučićeve delegacije v ZN: To so Združeni narodi, ne Pink ali Happy TV«

Dnevnik pred 8 dnevi
Predsedujoča zasedanja Varnostnega sveta ZN v New Yorku je posvarila srbskega predsednika Aleksandra Vučića, da ima na voljo za odgovor tri minute, čemur je sledilo tolčenje z roko po mizi. Že pred tem je opozorilo prejela tudi njegova svetovalka… »

#video Poglejte Vučićevo izjavo o »odvratnih Slovencih«

Dnevnik pred 8 dnevi
Fajon je besede Vučića označila za žaljive in nesprejemljive, zaradi česar so se odločili na zagovor poklicati srbskega odpravnika poslov. »Zahtevamo pojasnilo, opravičilo, to ni v duhu dobrih sosedskih oziroma prijateljskih odnosov, je dejala in… »

"NE VE SE, KDO JE ODVRATNEJŠI, SLOVENCI ALI KDO DRUG": Fajonova od srbskega predsednika Vučića zahteva opravičilo

Regional pred 8 dnevi
Slovensko zunanje ministrstvo je zaradi žaljivih izjav srbskega predsednika Aleksandra Vučića na račun Slovenije po zasedanju Varnostnega sveta ZN o Kosovu na zagovor poklicalo odpravnika poslov na srbskem veleposlaništvu v Ljubljani, je danes na… »

Vučić: "Ne vem, ali so bolj odvratni Slovenci ali ti ljudje ..."

Zurnal24 pred 8 dnevi
V Združenih narodih (ZN) so razpravljali o situaciji na Kosovu. Srbski predsednik je zavzel ostro stališče. Srbski predsednik Aleksandar Vučić se še naprej mudi na zasedanju ZN v New Yorku. Po nedavni seji Misije ZN na Kosovu (Unmik) v Varnostnem… »

»Srbija se je ponovno nezakonito vmešavala v volilni proces druge države«

Mladina pred 10 dnevi
Referendum o županih na Kosovu zaradi nizke udeležbe ni uspel. V štirih občinah na severu Kosova v nedeljo zaradi nizke udeležbe spričo bojkota večinsko srbskega prebivalstva ni uspel referendum o morebitni razrešitvi etnično albanskih županov… »

Na severu Kosova se je izmed 46.000 volilnih upravičencev referenduma udeležilo le okoli 250

RTV Slovenija pred 12 dnevi
V štirih občinah z večinskim srbskim prebivalstvom na severu Kosova je potekal referendum o morebitni razrešitvi županov, ki so vsi pripadniki albanske večine na Kosovu. Srbska manjšina je volitve bojkotirala, zato referendum ni uspel. Volišča v… »

Boštjan Anžin: "Za resen preboj v diplomaciji bo samo posredovanje od zunaj premalo"

RTV Slovenija pred 11 dnevi
"Živeti na severu Kosova je v bistvu življenje med dvema ognjema, med Kurtijem in Vučićem. Prebivalci so pogosto slabo obveščeni, še posebej o ukrepih, ki naj bi se jih neposredno dotikali," ugotavlja dopisnik RTV Slovenija iz Beograda Boštjan… »

Lajčak o svojem nasledniku: Mora biti nekdo, ki ga ljudje na Zahodnem Balkanu vidijo kot nevtralnega

RTV Slovenija pred 14 dnevi
"Za prihodnost celotne regije je ključno dvoje: prva je funkcionalnost Bosne in Hercegovine, druga pa normalizacija odnosov med Kosovom in Srbijo," je dejal Miroslav Lajčak, posebni predstavnik EU-ja za dialog med Beogradom in Prištino. V Ljubljani se… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem