London

Zalužni s čela ukrajinske vojske na veleposlaništvo v Združeno kraljestvo

Necenzurirano 07.03.2024
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je nekdanjega vrhovnega poveljnika ukrajinskih oboroženih sil Valerija Zalužnega imenoval za veleposlanika v Londonu. Imenovanje Zalužnega za ukrajinskega veleposlanika v Združenem kraljestvu je danes potrdilo… »

Zmajevke

RTV Slovenija 07.03.2024
Dokumentarni film, posnet v Evropi in Aziji, je zanimiv preplet osebnih portretov žensk na vodstvenih položajih v finančni panogi. Kako preživeti v enem najbolj konkurenčnih poklicev na svetu? Ženske so v svetu financ v izraziti manjšini, pa vendar… »

PRINCESA KATE PRVIČ PO OPERACIJI V JAVNOSTI: Nekateri se sprašujejo, ali je na sliki res ona (FOTO)

Regional 06.03.2024
Britansko princeso Kate so v ponedeljek prvič po operaciji, ki jo je prestala januarja, opazili v javnosti. Zmedo glede njenega stanja v torek poskrbela napoved britanske vojske, da se bo udeležila tradicionalne junijske parade. Ponoči so objavo že… »

Umrl je britanski dramatik Edward Bond

RTV Slovenija 05.03.2024
V starosti 89 let je umrl britanski dramatik Edward Bond. V svoji karieri je napisal približno 50 dram, med katerimi jih je kar nekaj razburilo javnost. Najbolj znana je drama Rešeni. Drama Rešeni je ob premieri leta 1965 povzročila velike polemike… »

Ko so se Britanci navdušili za renesanso

RTV Slovenija 05.03.2024
To je bil čas, ko prvi simbol Velike Britanije ni bil London, ampak Manchester kot utelešenje industrijske revolucije. Umetniki pa so se navduševali nad renesanso. V mestu Forli v muzeju di San Domenico je do 30. junija na ogled 320 del prerafaelitskih… »

Ana Skobe je zmagovalka regijskega tekmovanja Sonyjevega natečaja

RTV Slovenija 05.03.2024
Na Sonyjevem fotografskem natečaju v kategoriji nacionalnih in regijskih nagrad je s fotografijo Času izvzet (Falling out of time) najbolj prepričala fotografinja Ana Skobe. Razstavo del zmagovalcev iz več kot 50 držav bo v Somerset House v Londonu… »

Ujeli so jo v avtu: Prva fotografija princese Kate po abdominalnem posegu!

Zurnal24 05.03.2024
Princeso so operirali januarja. Valižanska princesa Kate počasi okreva. Lepotico so paparaci prvič po abdominalnem posegu, ki ga je prestala januarja, ujeli v javnosti. Na fotografiji, posneti v ponedeljek, je Kate na sovoznikovem sedežu avta, ki ga… »

Scholz zaradi možnosti nerazumne kazni proti izročitvi Assangea ZDA

RTV Slovenija 04.03.2024
Nemški kancler Olaf Scholz se je izrekel proti izročitvi Juliana Assangea ameriškim oblastem. Kot je dejal, predstavniki ZDA na zadnjem zaslišanju glede izročitve ustanovitelja WikiLeaksa britanskim sodnikom niso mogli zagotoviti, da bo kazen… »

Po skoraj 29 letih našli ukraden Ferrari dirkača Bergerja

Delo 04.03.2024
V Veliki Britaniji so zasegli športni avtomobil, vreden 400.000 evrov. Britanski preiskovalci so zasegli športni avtomobil, ki so ga pred skoraj 29 leti ukradli avstrijskemu dirkaču formule 1 Gerhardu Bergerju. Ferrarija so mu ukradli aprila 1995 v… »

Morskega prašička nevestni lastnik odložil sredi Londona s sporočilom: Iščem novega lastnika

RTV Slovenija 04.03.2024
Britanska organizacija za preprečevanje krutosti do živali je zgroženo sporočila, da je bila obveščena o izjemno nespametnem primeru zapustitve živali: nekdo je svojega morskega prašička v kletki preprosto odložil ob vhodu na postajo podzemne… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem