London

Deskanje na peščenih sipinah znova privablja deskarje

RTV Slovenija 19.03.2024
Obmorsko letovišče Swakopmund v Namibiji doživlja razcvet deskanja na peščenih sipinah. Podvojilo se je tudi število ladij za križarjenje, ki pristanejo v bližini Walvisovega zaliva. Mesto znova privablja turiste po covidu-19. Mnoge od njih zamika… »

V Londonu "vzklilo" Banksyjevo drevo z okoljevarstvenim sporočilom

RTV Slovenija 18.03.2024
Danes so se v londonsko ulico, kjer se je čez noč pojavil barvit mural, zgrinjali radovedneži. Sloviti anonimni ulični umetnik Banksy je namreč že potrdil, da gre za njegovo intervencijo v urbani prostor. Umetnina se je pojavila v londonski soseski… »

NEKDANJI PREDSEDNIK EKVADORJA O LUKI KOPER: Zakaj Slovenija ne ustavi prometa z drogo?

Regional 18.03.2024
Rafael Correa je postal predsednik Ekvadorja leta 2007 in ostal na oblasti vse do leta 2017. Po treh mandatih mu je zatočišče dala Belgija in EU, lahko potuje po Evropi in se je nedavno mudil v Ljubljani na srečanju evropske levice. Njegova… »

Umrl scenarist filma o tem, kako je britanski kralj premagal govorno napako

Delo 18.03.2024
Svojega oskarja za najboljši scenarij, ki ga je prejel leta 2011, je posvetil »vsem jecljavcem po svetu«. David Seidler, avtor scenarija z oskarjem nagrajenega filma Kraljev govor, je umrl v starosti 86 let. Njegov menedžer Jeff Aghassi je za BBC… »

S PARTNERJEM IMATA VSAK SVOJO SPALNICO: "Živiva zelo različni življenji" (FOTO, VIDEO)

Regional 17.03.2024
30-letna Nelly London je priznala, da imata s partnerjem vsak svojo spalnico, kar je razlog, da njuna zveza dobro funkcionira. Vztrajata tudi pri ločenem pranju perila. View this post on Instagram A post shared by N E L L Y L O N D O N (@_nelly_london)… »

11-URNI LET NA ZMENEK: Na koncu pa razočaranje (FOTO)

Regional 17.03.2024
35-letna Kayleigh Castle je na zmenek letela več kot 8000 kilometrov in malo več kot 11 ur. Namreč odločila se je, da bo poletela iz Londona v San Francisco in se 10 dni družila z moškim, ki ga je spoznala med bivanjem v Puerto Vallarti (Mehika)… »

Trsta ne damo!

Gorenjski glas 17.03.2024
»Problematiko tržaškega vprašanja, ki se je odvijalo med majem 1945 in oktobrom 1954, torej med koncem druge svetovne vojne in sklenitvijo Londonskega memoranduma, so raziskovali številni strokovnjaki, od Bogdana Novaka, Jeana Baptista Durosella in… »

Nedeljsko kosilo: Kos mesa po diplomatsko

Dnevnik 16.03.2024
Malo je takšnih, po katerih so slavilci njihovega lika in dela poimenovali kar tri različne jedi. Družina Esterházy je madžarska plemiška družina s poreklom iz srednjega veka. Od 17. stoletja naprej so bili Esterházyji tudi največji… »

Tropski modernizem - simbol dekolonizacije ali znak kulturne kolonizacije?

RTV Slovenija 16.03.2024
Čas po drugi svetovni vojni je bil čas dekolonizacije, osamosvajanja nekdanjih kolonij in s tem potrebe po gradnji vladnih objektov. To pod naslovom Tropski modernizem prikazuje Muzej kraljice Viktorije in princa Alberta v Londonu. Verjetno je… »

Požar popolnoma razdejal losangeleško vilo zvezdnice Care Delevingne

RTV Slovenija 16.03.2024
Vilo britanske igralke in manekenke Care Delevingne v Los Angelesu je popolnoma razdejal požar. Zvezdnica je bila v času nesreče v Londonu, doma sta bili le njeni dve mački, ki ju je gasilcem uspelo rešiti. 31-letnica je na družbenih omrežjih… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem