NATO

KIM JONG-UN LETNO IZBERE 25 DEVIC: Obstajajo samo zato, da ga "zabavajo" (FOTO)

Regional pred 4 dnevi
Yeonmi Park iz Severne Koreje je povedala, da ima severnokorejski voditelj Kim Jong-un "razvedrilno ekipo" mladih žensk, ki obstajajo samo zato, da ga "zabavajo". Med potencialnimi izbrankami je bila tudi Parkova. Po besedah Yeonmi so ženske izbrane na… »

Begunska olimpijka suspendirana zaradi dopinga

Dnevnik pred 4 dnevi
Južnosudanska atletinja Anjelina Nadai Lohalith, ki je bila del begunske ekipe na olimpijskih igrah, je bila suspendirana zaradi pozitivnega dopinškega testa. Nadai Lohalith je imela po informacijah Enote za integriteto atletike (AIU) v krvi previsoko… »

V Lačni Gori pešec stopil pred traktor, v bolnišnici izgubil bitko za življenje

Necenzurirano pred 4 dnevi
V včerajšnji prometni nesreči pri Oplotnici sta bila udeležena domačina, stara 63 let. Včeraj nekaj pred 20. uro so bili mariborski policisti obveščeni o prometni nesreči v Lačni Gori v občini Oplotnica, v kateri sta bila udeležena domačina… »

Minevata dve desetletji od velike širitve in vstopa Slovenije v EU

Dnevnik pred 4 dnevi
Mineva 20 let, od kar je Slovenija postala članica EU. Bila je del največje širitve unije, ko je v povezavo hkrati vstopilo deset držav. Slovenija je to obdobje izkoristila za razvoj, na ravni EU pa se je medtem v ospredje prebila varnost. Prav vojna… »

Toronto podaljšal serijo proti Bostonu

RTV Slovenija pred 4 dnevi
V noči na sredo so si hokejisti Toronta v TD Gardnu podaljšali sezono za vsaj eno tekmo. Z 2:1 so ugnali Boston in zaostanek v seriji zmanjšali na -1 (3:2). V podaljšku je odločil Matthew Knies. V rednem delu srečanja sta se mreži zatresli zgolj v… »

"Slovenija je zame evropski biser, nekakšno središče Evrope, kjer se srečujejo različne kulture"

RTV Slovenija pred 4 dnevi
Pred dnevi je 80 let dopolnil nekdanji nemški politik Günter Verheugen, ki je pred dvajsetimi leti kot evropski komisar za širitev bedel nad vključevanjem novih članic v Unijo in pri tem nemalokrat premagoval odpor in pomisleke nekaterih starih… »

Izmenjave krepijo povezanost, mladi si želijo bolj enotno in odločno EU

Delo pred 4 dnevi
Ne glede na to, da smo že 20 let v EU, je poznavanje EU na ravni splošne populacije še vedno zelo omejeno. Razmišljati o Sloveniji zunaj članstva EU je težko, sploh za mlade, rojene po letu 2004, pa tudi tiste, rojene že malo pred vstopom Slovenije… »

V Gruziji na protestih proti "ruskemu zakonu" po spopadu s policijo aretiranih 63 protestnikov

RTV Slovenija pred 5 dnevi
Po razpravi o t. i. zakonu o "tujih agentih" v gruzijskem parlamentu so se pred parlamentom spopadli protestniki in policija, ki jih je skušala razgnati s solzivcem in vodnimi topovi. 63 protestnikov je bilo aretiranih, ranjenih pa šest policistov. Med… »

Bayern in Real na prvi tekmi remizirala

Dnevnik pred 4 dnevi
Nogometaši Bayerna iz Münchna ter madridskega Reala so na prvi tekmi polfinala lige prvakov remizirali z 2:2. Real je povedel prek Viniciusa Juniorja, vodstvu Bayernu sta nato v drugem polčasu zagotovila Leroy Sane in Harry Kane, preden je Vinicius… »

Pri Bori: Ne morem opisati jeze, obljubili so mi položaj sokapetana

Zurnal24 pred 5 dnevi
V ekipi Primoža Rogliča je izbor ekipe za Giro povzročil težave. Ta konec tedna se začenja dirka po Italiji, na tokratnem Giru sicer za velikega favorita velja Tadej Pogačar. Ta bo tako na mestu zmagovalca poskušal zamenjati rojaka Primoža… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem