NATO

Izmenjave krepijo povezanost, mladi si želijo bolj enotno in odločno EU

Delo pred 4 dnevi
Ne glede na to, da smo že 20 let v EU, je poznavanje EU na ravni splošne populacije še vedno zelo omejeno. Razmišljati o Sloveniji zunaj članstva EU je težko, sploh za mlade, rojene po letu 2004, pa tudi tiste, rojene že malo pred vstopom Slovenije… »

V Gruziji na protestih proti "ruskemu zakonu" po spopadu s policijo aretiranih 63 protestnikov

RTV Slovenija pred 6 dnevi
Po razpravi o t. i. zakonu o "tujih agentih" v gruzijskem parlamentu so se pred parlamentom spopadli protestniki in policija, ki jih je skušala razgnati s solzivcem in vodnimi topovi. 63 protestnikov je bilo aretiranih, ranjenih pa šest policistov. Med… »

Bayern in Real na prvi tekmi remizirala

Dnevnik pred 5 dnevi
Nogometaši Bayerna iz Münchna ter madridskega Reala so na prvi tekmi polfinala lige prvakov remizirali z 2:2. Real je povedel prek Viniciusa Juniorja, vodstvu Bayernu sta nato v drugem polčasu zagotovila Leroy Sane in Harry Kane, preden je Vinicius… »

Pri Bori: Ne morem opisati jeze, obljubili so mi položaj sokapetana

Zurnal24 pred 5 dnevi
V ekipi Primoža Rogliča je izbor ekipe za Giro povzročil težave. Ta konec tedna se začenja dirka po Italiji, na tokratnem Giru sicer za velikega favorita velja Tadej Pogačar. Ta bo tako na mestu zmagovalca poskušal zamenjati rojaka Primoža… »

Josef Fritzl se bori za premestitev in sanja, da bo "nekoč dokončno izpuščen iz zapora"

Necenzurirano pred 5 dnevi
Josef Fritzl, ki je bil obsojen na dosmrtno zaporno kazen zaradi incestnega primera v Amstettenu na Spodnjem Avstrijskem in napoten v strogo varovani zapor, je bil danes ponovno priveden pred sodišče. Okrajno sodišče v Kremsu je januarja 2024… »

London: 36-letnik z mečem ubil mladoletnika in ranil več ljudi

Dnevnik pred 5 dnevi
V Londonski četrti Hainault je 36-letni moški v morilskem pohodu z mečem zabodel več ljudi. Rane so bile usodne za 13-letnega dečka, štiri druge osebe, med njimi dva policista, pa so ranjene. Policija je napadalca aretirala. V Hainaultu v vzhodnem… »

Dars svetuje čim več dela od doma, saj na ceste prihaja praznična gneča

RTV Slovenija pred 5 dnevi
Ceste so v teh počitniških in prazničnih dneh precej bolj obremenjene. Promet je močno povečan na različnih odsekih po Sloveniji, kar močno podaljša potovalni čas. Najbolj je obremenjen avtocestni križ z ljubljansko obvoznico na čelu. Dars… »

Najprej šok za Slovenijo, nato risi napolnili mrežo nasprotnika

Zurnal24 pred 5 dnevi
Slovenci do pričakovanih treh točk proti Romuniji. Slovenska hokejska reprezentanca je na drugi tekmi svetovnega prvenstva divizije I (skupina A) v Bolzanu dosegla prvo zmago. Po uvodnem porazu z Južno Korejo z 2:4 so Slovenci v 2. krogu danes… »

Slab začetek, dober konec in obvezne tri točke v lasti risov

RTV Slovenija pred 5 dnevi
Obratna zgodba slovenske hokejske reprezentance kot ob presenetljivem nedeljskem porazu z Južno Korejo. Romunija je povedla v 4. minuti, a na koncu je Slovenija s 6:1 (streli 47:10) slavila na drugi tekmi svetovnega prvenstva Divizije I, skupine A… »

Moški, oborožen z mečem, napadal ljudi, umrl 13-letni deček

Necenzurirano pred 5 dnevi
Na severovzhodu Londona je danes zjutraj moški z mečem napadel več mimoidočih in dva policista. V bolnišnici je pristalo pet ljudi, med njimi tudi 13-letni deček, ki je pozneje umrl. Policisti so moškega aretirali. Drama se je odvila na območju… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem