Pariz

Umrl je francoski režiser Laurent Cantet

RTV Slovenija pred 8 dnevi
V 64. letu starosti je bitko z boleznijo izgubil francoski režiser Laurent Cantet, ki je za dramo Razred leta 2008 v Cannesu prejel zlato palmo. Vest o režiserjevem slovesu je sporočila Isabelle de la Patelliere. Režiser je umrl v četrtek v Parizu… »

Bitko z boleznijo izgubil dobitnik zlate palme Laurent Cantet

Delo pred 8 dnevi
Odšel je »vnet humanist, ki je kljub družbenemu nasilju iskal luč in je kljub kruti realnosti našel upanje«. Umrl je francoski režiser Laurent Cantet, ki je leta 2008 za dramski film Razred prejel zlato palmo na festivalu v Cannesu. Umrl je v… »

ŠE DVE OLIMPIJSKI VOZOVNICI ZA JADRALCE: To je na regati zadnje priložnosti uspelo Lini Eržen in navezi Mrak-Božič (FOTO)

Regional pred 8 dnevi
Slovenski tekmovalci so na regati zadnje priložnosti v francoskem Hyeresu prijadrali dve olimpijski normi, je na spletni strani zapisala Jadralna zveza Slovenije (JZS). Olimpijski nastop v Parizu si je v razredu iQFoil priborila Lina Eržen, v razredu… »

Krvosesih stenic kar mrgoli

Mladina pred 9 dnevi
Ali kako je slovenska novinarska srenja podlegla propagandi. Stenice so odšle na izlet v Pariz in ga preplavile – so zapisali v Časorisu, časopisu za otroke lani oktobra. »Bo krvoločni pohod pariških stenic segel do Slovenije?« so zapisali v Delu… »

Zelo spodbudna generalka naših risov

Delo pred 9 dnevi
Slovenija je na zadnji pripravljalni tekmi v Franciji premagala močno domačo reprezentanco s 3:0. V nedeljo premiera prvenstva v Italiji. Če gre dan soditi po jutru, se slovenski hokejski reprezentanci obetajo lepi dnevi na prihajajočem svetovnem… »

Pintarič zaklenil vrata za odlično generalko risov pred potjo v Bolzano

RTV Slovenija pred 9 dnevi
Slovenska hokejska reprezentanca je končala priprave na svetovno prvenstvo divizije I (skupina A) v Bolzanu. Na zadnji pripravljalni tekmi so risi v Cegyju v predmestju Pariza odpravili Francijo s 3:0. Slovenija je tako priprave, ki so jih hokejisti pod… »

Še dve olimpijski vozovnici za slovenske jadralce

RTV Slovenija pred 9 dnevi
Slovenski jadralci so si na regati zadnje priložnosti v francoskem Hyeresu prijadrali dve olimpijski normi. V razredu iQFoil si je vozovnico za Pariz priborila Lina Eržen, v razredu 470 pa je to uspelo tudi Tini Mrak in Jakobu Božiču. Eržen ter Mrak… »

Slovenija do nove kolajne, finale odločen po podaljšku

Zurnal24 pred 9 dnevi
Judoistka Kaja Kajzer na EP v Zagrebu osvojila srebrno kolajno. Slovenska judoistka Kaja Kajzer je na evropskem prvenstvu v Zagrebu osvojila srebrno kolajno. V finalu je po podaljšku izgubila z Ukrajinko Darjo Bilodid, nosilko olimpijske kolajne in… »

"Pogačar ni niti pol tako dober kot ..."

Zurnal24 pred 9 dnevi
Gospod Pariz - Roubaix meni, da Tadej Pogačar ne bi bil dorasel najboljšemu kolesarju njegovega obdobja. Belgijski kolesar Roger De Vlaeminck je v svoji karieri osvojil vseh pet spomenikov, skupno je zabeležil 11 zmag na največjih enodnevnih… »

Policija prekinila propalestinski protest na prestižni pariški univerzi

Dnevnik pred 9 dnevi
Francoska policija je ponoči posredovala v enem od kampusov prestižne univerze Sciences Po v Parizu, kjer se je več deset študentov zbralo na protestu v podporo Palestincem. Policija je študente, ki so kljub pozivu vodstva vztrajali pri protestu… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem