Rusija

Kita, ki naj bi vohunil za Rusijo, so našli mrtvega

Mladina 02.09.2024
Na kitu Hvladimirju so našli pripet pas, primeren za namestitev kamere. Kita Hvaldimirja, ki naj bi vohunil za Rusijo, so našli mrtvega v zalivu Risavika na jugozahodu Norveške, je sporočila nevladna organizacija Marine Mind, ki je spremljala njegovo… »

V Izraelu množični protesti in zahteve po dogovoru. V Gazi nadaljevanje bombardiranja.

RTV Slovenija 01.09.2024
Izraelske sile so sporočile, da so v predorih v Rafi v soboto popoldne našle trupla šestih ljudi, ki so jih pripadniki Hamasa zajeli oktobra lani. Medtem se je v izraelskih mestih zbralo pol milijona ljudi, ki zahtevajo dogovor o izpustitvi ujetnikov… »

Svoboda govora je zanje svetinja. Dokler jim ni več všeč, kar slišijo.

Necenzurirano 01.09.2024
Kjer vsak lahko reče karkoli, nimamo svobode govora. Imamo svobodo najglasnejših, ki so prvorazredni in lahko prosto hodijo po ostalih, drugorazrednih. Družbeno omrežje, kjer je dovoljeno vse Nekdanji Twitter doživlja usodo lokala za neonaciste Kjer… »

Na Kamčatki izginil helikopter s turisti, ki so leteli na ogled ognjenika

RTV Slovenija 31.08.2024
Na skrajnem vzhodu Rusije so po izginotju helikopterja z 22 ljudmi na krovu, gre za turiste in posadko helikopterja, zagnali reševalno akcijo. Helikopter Mi-8T je vzletel iz baze v bližini ognjenika Vačkažets na polotoku Kamčatka. Ta del polotoka… »

Rusija vrača udarec: V Ukrajini ustavljeni štirje jedrski reaktorji

Zurnal24 30.08.2024
Zaradi ruskih zračnih napadov je Ukrajina ta teden začasno ustavila delovanje štirih reaktorjev, o čemer je Kijev obvestil tudi Mednarodno agencijo za jedrsko energijo (IAEA). Rusija nadaljuje napade, pri čemer je med drugim v napadih v Sumiju ranila… »

Rusija na vzhodu Ukrajine zavzela še dve vasi. Uničeno ukrajinsko letalo F-16.

RTV Slovenija 29.08.2024
Rusko obrambno ministrstvo je sporočilo, da je ruska vojska zavzela še dve vasi na vzhodu Ukrajine. Kijev nadaljuje napade z brezpilotnimi letalniki na rusko naftno in vojaško infrastrukturo. V Ukrajini je bilo medtem uničeno vojaško letalo F-16… »

Vse večja panika v Rusiji, zapirajo letališča

Zurnal24 29.08.2024
Na severni meji Ukrajinci še vedno napredujejo, na vzhodu imajo pobudo Rusi. Ukrajinske sile so zasedle dodatno ozemlje v ruski regiji Kursk ob meji z Ukrajino, je v sredo v rednem večernem nagovoru povedal ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski. Iz… »

Žbogar / »Miru ni mogoče doseči brez sodelovanja in dialoga«

Mladina 29.08.2024
Žbogar v Varnostnem svetu ZN pozval k pravičnemu in trajnemu miru v Ukrajini. Slovenski veleposlanik v Varnostnem svetu ZN Samuel Žbogar je v sredo na zasedanju, ki sta ga sklicali Slovenija in ZDA, pozval k pravičnemu in trajnemu miru v Ukrajini po… »

Žbogar: Nenehni napadi na civiliste očitno kršijo mednarodno humanitarno pravo

RTV Slovenija 29.08.2024
Slovenski veleposlanik v Varnostnem svetu ZN-a Samuel Žbogar je v sredo na zasedanju, ki sta ga sklicali Slovenija in ZDA, pozval k pravičnemu in trajnemu miru v Ukrajini po dveh letih in pol vojne, ki jo je sprožila Rusija. Žbogar je spomnil, da je… »

Zelenski naj bi Bidnu septembra predstavil načrt za končanje vojne v Ukrajini

RTV Slovenija 27.08.2024
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je dejal, da namerava predsedniku ZDA Joeju Bidnu septembra predstaviti načrt za končanje vojne v Ukrajini. Rusija medtem nadaljuje obstreljevanje Ukrajine. Zelenski je na novinarski konferenci v Kijevu pojasnil… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem