Rusija

Finska po prihodih prebežnikov prek Rusije na vzhodno mejo zaostrila azilno politiko

RTV Slovenija 12.07.2024
Finski parlament je s prepričljivo večino zaostril azilno politiko in mejni policiji pod določenimi pogoji omogočil zavračanje prosilcev za azil na mejah po prihodih prebežnikov na vzhodni meji z Rusijo. Finski poslanci so s 167 glasovi proti 31… »

Pri Moskvi strmoglavilo potniško letalo

Necenzurirano 12.07.2024
V moskovski regiji je danes strmoglavilo rusko letalo Suhoj Superjet 100, ki je bilo na testnem letu. Umrli so vsi trije člani posadke. Na letalu ni bilo nobenega potnika. Potniško letalo Suhoj Superjet 100, ki v Rusiji opravlja notranje lete, je… »

Ameriški obveščevalci: Rusija je načrtovala umor šefa nemškega orožarskega podjetja Rheinmetall

Dnevnik 12.07.2024
Ameriška obveščevalna služba je v začetku leta odkrila, da Moskva načrtuje umor Armina Pappergerja, izvršnega direktorja nemškega podjetja Rheinmetall, ki za Ukrajino proizvaja topniške izstrelke in vojaška vozila. V Kremlju so danes poročila o… »

CNN: Rusija načrtovala umor vodje orožarskega podjetja Rheinmetall

RTV Slovenija 12.07.2024
Ameriška obveščevalna služba je na začetku leta odkrila, da Moskva načrtuje umor Armina Pappergerja, izvršnega direktorja nemškega podjetja Rheinmetall, ki za Ukrajino proizvaja topniške izstrelke in vojaška vozila, je v četrtek poročala… »

Rusija načrtovala atentat na nemškega direktorja

Zurnal24 12.07.2024
Ameriška obveščevalna služba je v začetku leta odkrila, da Moskva načrtuje umor Armina Pappergerja, izvršnega direktorja nemškega podjetja Rheinmetall, ki za Ukrajino proizvaja topniške izstrelke in vojaška vozila, je v četrtek poročala… »

Komentar / Čigav, kakšen mir?

Mladina 12.07.2024
Blodnjaki ukrajinske vojne. Po novem se obe, Ukrajina in Rusija, uradno zavzemata za premirje, začetek pogajanj in konec vojne. To se sliši lepo, toda obe postavljata mirovne pogoje, ki so za drugo stran popolnoma nesprejemljivi. Hkrati imajo vse v… »

OD GRAFITOV DO NAČRTOV BOMBNIH NAPADOV: Nova 'senčna vojna' proti Natu?

Regional 11.07.2024
Po poročanju CNN-a naj bi Rusija že več kot šest mesecev izvajala drzne sabotažne operacije po državah članicah zveze Nato, pri čemer cilja na dobavne linije orožja za Ukrajino in odločevalce, ki stojijo za njimi. Več varnostnih uradnikov po… »

Nato Ukrajini obljubil "nepovratno pot" do članstva, Zelenski pozval k odpravi omejitev glede orožja

RTV Slovenija 11.07.2024
Članice Nata so se na vrhu zavezništva v Washingtonu strinjale, da bo zavezništvo še naprej podpiralo Ukrajino "na njeni nepovratni poti do popolne evroatlantske integracije, vključno s članstvom v Natu". Generalni sekretar Nata Jens Stoltenberg je… »

Rusija napovedala vojaški odgovor na ameriško namestitev raket dolgega dosega v Nemčiji

RTV Slovenija 11.07.2024
ZDA bodo prvič po koncu hladne vojne na nemških tleh namestile rakete dolgega dosega za odvračanje ruskih groženj, kar je po besedah nemškega kanclerja Olafa Scholza povsem v skladu z nemško strategijo, medtem ko Kremelj v tem vidi grožnjo ruski… »

ZAVEZNIKI NATA: Kitajska je "odločilni podpornik" ruske vojne proti Ukrajini

Regional 11.07.2024
Kitajska je "odločilni podpornik" ruske vojne proti Ukrajini, so v sredo dejali voditelji Nata. Skupna izjava, ki označuje najostrejši ton Nata doslej glede vloge Kitajske v vojni, prihaja med tridnevnim vrhom voditeljev v Washingtonu, ki ga gosti… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem