Rusija

Rusija zavzela še eno vas na vzhodu Ukrajine

Dnevnik 11.07.2024
Ukrajinska zračna obramba je medtem ponoči po vsej državi odbila več ruskih zračnih napadov, tarča ukrajinskega napada z brezpilotniki pa je bila po daljšem času tudi Moskva. Ruska vojska je zavzela vas Voshod v regiji Doneck, približno 30… »

Moskva ne namerava sodelovati na drugem mirovnem vrhu o Ukrajini

RTV Slovenija 11.07.2024
Rusija se po navedbah z zunanjega ministrstva ne namerava udeležiti morebitnega drugega mirovnega vrha o Ukrajini, saj naj tam po njihovem mnenju ne bi razpravljali o vseh pobudah enakovredno. "Za nas takšni ultimati niso sprejemljivi in ne bomo… »

Marjan Šarec / »Rusijo je treba ustaviti«

Mladina 10.07.2024
Na ukrajinskih tleh se odloča o prihodnosti Evrope, sporoča odhajajoči minister za obrambo Marjan Šarec. Slovenija bo Ukrajini še naprej pomagala. Obrambni minister Marjan Šarec bo z ustanovno sejo Evropskega parlamenta nastopil mandat evropskega… »

Biden / »Rusija ne bo prevladala. Prevladala bo Ukrajina.«

Mladina 10.07.2024
Ameriški predsednik je poudaril, da je zveza NATO danes močnejša kot kdajkoli, zaradi vojne v Ukrajini pa se je znašla v prelomnem trenutku. Ameriški predsednik Joe Biden je ob odprtju vrha zveze Nato v Washingtonu v torek menil, da je zavezništvo… »

Biden na vrhu Nata: Ukrajina lahko ustavi in bo ustavila Putina

RTV Slovenija 10.07.2024
Predsednik ZDA Joe Biden je na torkovem vrhu zveze Nato v Washingtonu odločno obljubil obrambo Ukrajine pred Rusijo. Z nastopom je želel 81-letni Biden pokazati tudi, da je lahko še naslednja štiri leta vodja. "To, kar si Putin najbolj želi, je nič… »

Prelomni vrh za Ukrajino in Bidna

Dnevnik 10.07.2024
Do jutri bo v Washingtonu potekal vrh Nata, ko bo zavezništvo krepilo svojo odvračalno držo proti Rusiji, se spet spogledovalo s krepitvijo južnega krila in se poskušalo odločno postaviti tudi v indopacifiški regiji. Tako kot bo vrh pomemben za… »

Šarec: Rusijo je treba ustaviti

RTV Slovenija 09.07.2024
Na ukrajinskih tleh se odloča o prihodnosti Evrope, Rusijo je treba ustaviti, sporoča odhajajoči minister za obrambo Marjan Šarec. Ukrajini je treba pomagati in Slovenija bo pomoč nadaljevala, je napovedal. Obrambni minister Marjan Šarec bo z… »

Modi na obisku pri Putinu: Srce boli in krvavi, ko umirajo nedolžni otroci

RTV Slovenija 09.07.2024
Indijski premier Narendra Modi je med obiskom v Moskvi ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu dejal, da vojna ne more rešiti težav, ob tem pa poudaril, da je še posebej boleče in grozljivo gledati umiranje nedolžnih otrok. Modi je obisk v Rusiji… »

Rusija izdala nalog za aretacijo Julije Navalne

Zurnal24 09.07.2024
Rusko sodišče je izdalo nalog za aretacijo Julije Navalne, vdove ruskega opozicijskega voditelja Alekseja Navalnega, ki je februarja v sumljivih okoliščinah umrl v oddaljenem zaporu na severu Rusije. Po navedbah sodišča Julijo Navalno, ki živi v… »

#foto #video Združeni narodi: Otroško bolnišnico v Kijevu verjetno neposredno zadela ruska raketa

Dnevnik 09.07.2024
V Ukrajini je danes dan žalovanja za žrtvami napadov, ki jih je v ponedeljek Rusija z raketami izvedla na več mest v državi. Po zadnjih podatkih je v najbolj smrtonosnih napadih v več mesecih umrlo najmanj 41 ljudi, od tega 22 v Kijevu, kjer so… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem