Rusija

Vročina, kot je ni bilo že sto let

Zurnal24 04.07.2024
Česa takšnega ne pomnijo. Rusijo je danes zajela vročina, kakršne ni bilo več kot sto let; v Moskvi so podrli rekord iz leta 1917, v mestih po državi pa se je živo srebro povzpelo nad 35 stopinj Celzija. Meteorološka služba FOBOS je sporočila… »

Orban naj bi v petek odšel v Moskvo in se srečal s Putinom. Odzval se je Michel.

RTV Slovenija 04.07.2024
Madžarski premier Viktor Orban naj bi v petek, le nekaj dni po tistem, ko je obiskal Kijev, odpotoval v Moskvo na srečanje z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom, je po poročanju medijev povedalo več neimenovanih virov v Budimpešti. Da bo… »

Ukrajinska vojska se je umaknila iz dela mesta Časiv Jar v Donecku

RTV Slovenija 04.07.2024
Ukrajinska vojska je sporočila, da se je zaradi vdora ruskih sil umaknila iz enega od okrožij v mestu Časiv Jar v Doneški oblasti. Umik se je zgodil po tem, ko je Rusija poročala, da je zavzela eno od okrožij v mestu. Prevzem nadzora nad celotnim… »

XI JINPING IN VLADIMIR PUTIN: Krepitev kitajsko-ruskega partnerstva v Kazahstanu (FOTO, VIDEO)

Regional 04.07.2024
Kitajski predsednik Xi Jinping se je v sredo v Astani, glavnem mestu Kazahstana, sestal z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom ob robu vrha Šanghajske organizacije za sodelovanje (SCO). To je bilo njuno drugo srečanje v manj kot dveh mesecih in peto… »

#foto Posnetki iz zraka: Strateško mesto Časiv Jar popolnoma uničeno, Ukrajinci izgubljajo nadzor

Dnevnik 04.07.2024
Ukrajinska vojska se je zaradi vdora ruskih sil umaknila iz enega od okrožij v mestu Časiv Jar v regiji Doneck. Gre za strateško pomembno mesto, njegov padec pa bi bi ruski vojski omogočil hitro napredovanje v regiji. Mesto Časiv Jar, v katerem je… »

Država zamrznila vilo nad Portorožem, ki je v lasti Rusa na seznamu sankcij

Necenzurirano 04.07.2024
Vila nad Portorožem in milijon evrov na bančnem računu. Kako skuša ruski poslovnež, ki ga je EU zaradi sodelovanja z rusko vojaško industrijo uvrstila na seznam sankcij, v Sloveniji reševati svoje premoženje? In kako mu je te načrte preprečila… »

Nelegalno zgrajen objekt Luke Basija že rušijo

Zurnal24 03.07.2024
Rušenje že poteka. Luka Basi bi moral do konca junija nelegalno postavljeni leseni gostinski objekt s teraso na smučišču Poseka na Ravnah na Koroškem odstraniti. A kot poroča Večer, je zaenkrat odstranjena le terasa, ne pa še glavni objekt… »

Ši podprl članstvo Kazahstana v skupini BRICS. S Putinom govoril o Ukrajini in plinovodu.

RTV Slovenija 03.07.2024
Kitajski predsednik Ši Džinping je pred vrhom Šanghajske organizacije za sodelovanje (SCO) v Astani podprl vključitev Kazahstana v skupino držav v vzponu BRICS, ki želi z nadaljnjim širjenjem predstavljati protiutež prevladi Zahoda v svetovnem… »

Rusija načrtuje izgradnjo lastne vesoljske postaje

Mladina 03.07.2024
Začela naj bi se leta 2027, jedro postaje pa naj bi dokončali do leta 2030. Rusija načrtuje izgradnjo lastne vesoljske postaje, ki naj bi se začela leta 2027, je v torek po navedbah nemške tiskovne agencije dpa sporočila ruska vesoljska agencija… »

Raziskava / Več kot polovica Ukrajincev verjame v zmago v vojni

Mladina 03.07.2024
Medtem so prebivalci evropskih držav glede tega precej bolj skeptični in v večji meri kot najverjetnejši izid vojne ocenjujejo kompromis med Rusijo in Ukrajino. Več kot polovica Ukrajincev še vedno verjame v zmago v vojni proti Rusiji, medtem ko so… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem